Paahtaja 27.7.2017

Helppo ja nopea pinaattipasta

Useat pinaattipastareseptit perustuvat kermapohjaiseen kastikkeeseen. Itse pidän kevyemmästä, sellaisesta jossa pinaatti myös maistuu eikä pelkästään mausta kastiketta. Tällaisen pinaattipastan valmistus on helppoa ja nopeaa, pastan kiehuessa ehdit hyvin valmistamaan myös pinaatin.

helppo ja nopea pinaattipasta

Jos mahdollista, käytä valmistuksessa tuoretta pinaattia tai pakasteena myytävää lehtipinaattia. Hienonnettu pakastepinaatti on nimensä mukaisesti silputtua, eikä se rakenteensa puolesta ole parasta mahdollista tähän ruokaan.

Helppo ja nopea pinaattipasta

  • 250 g spagettia.

Keitä spagetti ohjeen mukaan kypsäksi. Säästä n. 1dl keitinliemestä.

  • 300 g lehtipinaattia
  • 1/2 punasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • kourallinen tuoretta basilikaa
  • ripaus mustapippuria
  • ripaus suolaa
  • parmesaanijuustoa raastettuna.

Kuori valkosipulinkynnet. Kaada oliiviöljy kylmälle pannulle, ja purista valkosipulit öljyyn. Lisää lämpöä n. 1/2 teholle. Tällä tavoin valkosipulin aromi siirtyy öljyyn. Kun  valkosipuli alkaa tuoksumaan, lisää punasipuli ja pinaatti. Kuullota kunnes sipuli pehmenee. Silppua basilika. Lisää suola, pippuri ja 1 dl pastan keitinvettä. Annan kiehahtaa ja lisää spagetti pinaatin sekaan. Sekoita. Tarjoa parmesaanin kanssa.