Blogit 13.8.2015

Inkivääripossu Korealaisittain ja marinoitua cantaloupemelonia

Kuulostaako Dae Ji Bool Gogi vaikealta, oudolta ja monimutkaiselta valmistaa? Sitä se ei ole. Kyse on marinoidusta ja reilusti inkivääriltä maistuvasta wokatusta possusta. Maun salaisuus on pitkä marinointiaika ja nopea kypsennys.

Inkivääripossua

Ruoan valmistukseen ei kauaa mene, se sopiikin hyvin vaikka ihan tavalliseksi arkiruoaksi. Valmistus on kuitenkin syytä aloittaa jo edellisenä iltana- lihan kun täytyy maustua yön yli. Lisukkeeksi sopii riisi tai nuudelit, laadukkaat sellaiset. Itse tein ruoan raikastajaksi myös marinoidun melonisalaatin. Melonin raikkaus ja marinadin kirpeys keventää hyvin possun inkiväärillä ja chillillä terästettyä makumaailmaa.

Ruokajuomaksi tälle herkulle soveltuu kylmä olut, vieläpä vehnäolut. Mikäli välttämättä haluat tarjota viiniä tämän wokin kanssa, suosittelisin jotain aavistuksen makeaa rieslingin ja gewurztraminerin sekoitusta.

Inkivääripossu Korealaisittain ja marinoitua cantaloupemelonia

Valmistus kannattaa aloittaa edellisenä iltana lihojen marinoinnilla.

Inkivääripossu

  • 500 g ohueksi (3-5 mm) leikattua possun ulkofilettä
  • 1/2 dl riisiviinietikkaa
  • 3 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl gochujang-tahnaa (jos et löydä tätä kaupasta, voi sen hätätapauksessa korvata srirachalla)
  • 4 valkosipulin kynttä puristettuna
  • 4 rkl hienoksi raastettua inkivääriä
  • 2-3 tl punaista chilirouhetta tai 2-2 tuoretta thai-chiliä
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 rkl sokeria tai hunajaa
  • 3 kesäsipulia varsineen (voit korvata myös purjolla) paloina
  • 1 iso keltasipuli silppuna
  • rypsiöljyä paistamiseen.

Sekoita kaikki ainekset lukuun ottamatta rypsiöljyä. Anna marinoitua yön yli jääkaapissa. Seuraavana päivänä nosta pihtien avulla lihat pois marinadista sekä sipulit reikäkauhalla . Kuumenna öljy wokkipannussa, ja kypsennä lihat nopeasti 2-3 erässä. Ota lihat pois pannulta ja kuumenna sipulit nopeasti samalla kauhalla sekoittaen. Lisää kaikki lihat ja marinadi. Anna marinadin kiehahtaa ja tarjoa välittömästi.

Ja varoituksen sana…liesituuletin on syytä pitää mahdollisimman suurella teholla. Kuumalla pannulla chilistä lähtevä käry ottaa voi ottaa kovemmankin kokin silmiin.

Marinoitu cantaloupemeloni

  • 1/2 cantaloupemeloni
  • kourallinen tuoretta korianteria
  • 1/2 rkl hunajaa
  • 1 rkl riisiviinietikkaa.

Pilko meloni suupala kokoisiksi paloiksi. Sekoita kaikki ainekset, ja anna maustua pari tuntia jääkaapissa.