Blogit 22.10.2015

Irlantilainen soodaleipä

Tiedättekö tilanteen kun kello on illalla paljon, eikä iltapalaksi (puhumattakaan aamupalasta) ole leipää. Soodaleipä on tilanteen pelastus ja sankari yhtä aikaa. Leipää ei tarvitse lainkaan kohottaa, sen kohoamisesta pitää huolen ruokasooda.

Leivän valmistus on helppoa. Sekoitat vain kaikki ainekset, ja kypsennät uunissa puolisen tuntia. Jos haluat, sekaan voi laittaa rusinoita, pähkinöitä tai vaikka yrttejä.

Irlantilainen soodaleipä

  • 3 dl vehnäjauhoa
  • 3 dl hiivaleipäjauhoa
  • 1 tl suolaa
  • 1,5 tl ruokasoodaa
  • 2 dl piimää, kermaviiliä tai maustamatonta jogurttia
  • 1 dl maitoa.

Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi. Muotoile taikinasta limppu leivinpaperin päällä. Leikkaa veitsellä limpun päälle ristiviilto ja kypsennä 200C/30-35 min.

Kommentit (4)

sooda tekee sen ruskeeks!

Hei kaikille leipojille! Tänään tein eka kertaa tätä leipää hiukan soveltaen. Eli pelkkää vehnäjauhoa n. 5 dl, 1 tl suolaa, 1,5 tl soodaa, 2 dl 15% ruokakermaa, 1dl maitoa, 2 rkl oliivien lientä purkista ja 2 rkl öljyä. Vatkasin koneella ja taputtelin 1,5 l al-vuokaan. Painelin taikinaan kokonaisia vihreitä oliiveja 10-12 kpl, viiltoja pintaan ja päälle hyvää cheddar-juustoa siivuina. Uunin 200 astetta n.40 min. Näytti hyvältä! Äsken leikkasin maistiaiset ja olipa yllätys! Maku aivan upea, mutta leivän väri oli ruskea, ihan kuin ruisleipä!! Täyty oikein tarkastaa jauhopussi ja kyllä ne oli vehnäjauhoja. Osaako kukaan selittä värin??? Paljon olen tähän ikään mennessä laittanut ruokaa ja leiponut, mutta tätä ei ole vielä tapahtunut. Kokeilkaa, jos ette Usko!!

Leipää pitää kokeilla. Yksi asia mikä minua häiritsee ohjeissa on se, että paljon käytetään hunajaa ja iän en pidä hunajasta mitä sen tilalle voisi laitaa leivonnaisissa ja ruoanlaitossa

JOs hunajasta ei pidä, ajaa siirappi saman asian :).

sooda tekee sen ruskeeks!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *