Paahtaja 2.6.2017

Jerk-kanatortillat

”Jerk” on hauskasti suussa sointuva sana joka vapaasti ja lyhyesti suomennettuna tarkoittaa Jamaikalaisen keittiön perinteistä mausteseosta. Kuten asiaan kuuluu, mausteseoksesta on lukuisia eri variaatioita joista jokainen on se ainoa ja oikea.

jerk-tortillat

Olen itse käyttänyt useitakin netistä löytämieni ohjeiden mukaan tehtyä mausteseosta. Olen myös virittänyt mausteseosta hieman sen perusluonteen vastaisesti limen mehulla, se kun ei jerk-seokseen alunperin kuulu.

Jerk-kanatortillat

  • 400 g broilerin fileitä paloiteltuna
  • vehnätortilloja
  • salaattia.

Pyörittele paloitellut kananfileet jerk-mausteseoksessa. Anna lihan maustua yön yli jääkaapissa. Grillaa tai paista uunissa grillivastuksen alla muutaman minuutin ajan. Tarjoa tortillojen ja salaatin kanssa.

Jerk-mausteseos

  • 2 rkl öljyä
  • 1/2 limen puristettu mehu
  • 1/2 dl appelsiinimehua
  • 2 valkosipulin kynttä puristettuna
  • 1 rkl raastettua inkivääriä.
  • 1 rkl tuoretta timjamia
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 rkl ruokosokeria
  • 1 tl jauhettua muskottipähkinää
  • 1 tl kanelia
  • 1/2 rkl chilijauhetta

Sekoita kaikki ainekset. Jos mausteseosta jää yli, voit säilyttää sitä jääkaapissa kannellisessa astiassa.