Blogit 12.9.2014

Kania sinappikastikkeessa

Kania sinappikastikkeessa on ranskalaisen keittiön klassikoiden klassikko. Mikä parasta, ja ikävä kyllä myös huonointa – on se, että haastavinta ruoassa on saada käsiinsä pataan laitettava kani…

…itse ruoan valmistus on hyvinkin yksinkertaista. Marinointi sinapissa ja oliiviöljyssä, paahto uunissa ja maku valkoviinistä ja yrteistä – helppoa kuin mikä. Kaninliha on maultaan miellyttävän pehmeää, rakenteeltaan kuin kana, mutta maultaan hieman voimakkaampaa…jälkikasvuani lainaten- 2/3 broileria ja loput possua.

Vähärasvaisena lihana kani sopii hyvin myös kalorin laskijoille ja kastikkeessa mainitun ranskankerman voi jättää poiskin (kuten itse oikeasti tein). Jos haluat kastikkeen rakenteesta tasaisemman, voi kokojyväsinapin tilalla käyttää myös hyvää Dijon-sinappia…myös liemen voi siivilöidä, mutta pakollista se ei ole. Yrttien sattumat ruuassa toimivat- antaen kastikkeeseen kivan rakenteen.

Kania sinappikastikkeessa

  • yhden kanin taka- ja etukoivet
  • 3 rkl kokojyväsinappia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl mustapippuria rouheena.

Sekoita öljy, sinappi ja pippuri keskenään. Levitä se tasaisesti lihan pintaan. Anna maustua yön yli jääkaapissa.

  • 2,5 dl kuivaa valkoviiniä
  • 3 dl kanalientä (tai kanin luista keitettyä)
  • 1/3 puntti persiljaa silppuna
  • 1/3 timjamia silppuna
  • 1 iso sipuli silppuna
  • 1/2 dl ruohosipulia silppuna
  • 2 rkl dijon sinappia
  • 1 dl ranskankermaa
  • voita paistamiseen
  • suolaa.

Paahda marinoituja kaninkoipia 10-15 minuuttia 250C uunissa. Ruskista padassa sipulisilppu voissa. Lisää ruohosipuli ja sekoita. Lisää valkoviini ja kanaliemi – kiehauta ja lisää paahdettu liha. Anna koipien hautua tunnin verran padassa kannella peitettynä (koipien täytyisi lähes peittyä nesteeseen). Poista mureutuneet koivet padasta, ja puhdista liha luista. Lisää kastikkeeseen sinappi ja ranskankerma, kiehauta ja lisää puhdistettu liha. Anna lihan lämmitä, ja tarjoa kanikastike perunoiden ja kukkakaalin kanssa.