Paahtaja 19.3.2017

Karitsan ribsit

Karitsan ribsit ovat herkkua. Niiden valmistus ei kuitenkaan ole heikkohermoisen puuhaa, siihen ei kannatakaan alkaa kiireessä tai minuuttiaikataulun painaessa päälle.

karitsan ribsit

Hyvien karitsan ribsien salaisuus, no kuten yleensäkin ribsien- on rub. Siis kuivamausteseos joka maustaa lihan herkulliseksi. Lihan kypsyessä matalassa lämpötilassa, ehtii mausteseos maustaa lihan kauttaaltaan.

Lihan valmistus tehdään kolmessa vaiheessa – maustaminen, kypsennys ja savustaminen. Ribsien maku kun viimeistellään (sähkö)savustimella nopeasti savustamalla.

Karitsan ribsit

  • 1 kylkirivi karitsan kylkeä luineen
  • 1 rkl savupaprikajauhetta
  • 1 tl kuivattua jalopenoa jauheena
  • 1 tl kuivattua rosmariiniä
  • 1 tl yrttisuolaa
  • 1/2 tl sokeria.

Sekoita mausteet keskenään. Hiero seos lihan pintaan. Anna maustua yön yli jääkaapissa. Kypsennä folioon käärittynä 4 tuntia 125-asteessa. Anna ribsien hieman jäähtyä. Kuumenna sähkösavustin ja odota kunnes savua alkaa muodostumaan. Savusta ribsejä 15 minuuttia. Leikkaa lopuksi ribsit luita mukaillen annospaloiksi.