Karitsan ribsit

Karitsan ribsit ovat herkkua. Niiden valmistus ei kuitenkaan ole heikkohermoisen puuhaa, siihen ei kannatakaan alkaa kiireessä tai minuuttiaikataulun painaessa päälle.

karitsan ribsit

Hyvien karitsan ribsien salaisuus, no kuten yleensäkin ribsien- on rub. Siis kuivamausteseos joka maustaa lihan herkulliseksi. Lihan kypsyessä matalassa lämpötilassa, ehtii mausteseos maustaa lihan kauttaaltaan.

Lihan valmistus tehdään kolmessa vaiheessa – maustaminen, kypsennys ja savustaminen. Ribsien maku kun viimeistellään (sähkö)savustimella nopeasti savustamalla.

Karitsan ribsit

  • 1 kylkirivi karitsan kylkeä luineen
  • 1 rkl savupaprikajauhetta
  • 1 tl kuivattua jalopenoa jauheena
  • 1 tl kuivattua rosmariiniä
  • 1 tl yrttisuolaa
  • 1/2 tl sokeria.

Sekoita mausteet keskenään. Hiero seos lihan pintaan. Anna maustua yön yli jääkaapissa. Kypsennä folioon käärittynä 4 tuntia 125-asteessa. Anna ribsien hieman jäähtyä. Kuumenna sähkösavustin ja odota kunnes savua alkaa muodostumaan. Savusta ribsejä 15 minuuttia. Leikkaa lopuksi ribsit luita mukaillen annospaloiksi.

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti