Blogit 12.3.2015

Kasvis-uunimunakas

Uunimunakkaat ovat helppotekoisia ja sopivat oikeastaan mihin tahansa tilanteeseen. Helpoksi lounaaksi, täyttäväksi iltapalaksi- tai vaikkapa viikonlopun pitkälle ja myöhäiselle aamupalalle. Parasta uunimunakkaissa on kuitenkin niiden muokkautuvuus saatavilla oleviin aineksiin…

…voit tehdä uunimunakkaan oikeastaan mistä vain. Oma munakkaani on tällä kertaa kasvispainotteinen ja raikkaan kevyt…jos ei otetata huomioon pakettia sulatejuustoa- joka tuo ruokaan lievää äijämäisyyttä ja saa kaipaamaan ruokajuomaksi enemmän hyvää IPA-olutta kuin raikasta chablista.

Mutta, kuten jo sanoinkin…voit tehdä uunimunakkaan mistä tahansa aineksista. Reseptissä olevan paprikan voit korvata hyvin vaikka kinkulla tai savulohella. Yrttinä käytetyn persiljan tilalla voit käyttää basilikaa…sulatejuuston tilalla mozzarellaa tai goudaa…

Kasvis-uunimunakas

  • 10 kpl kanamunia
  • 1 dl kuohukermaa (2,5 dl jos käytät kiinteää juustoa)
  • 1 paprika paloina
  • 1 iso sipuli silppuna
  • 3 valkosipulin kynttä puristettuna
  • 1/2 punttia lehtipersiljaa
  • 250 g voimakasta sulatejuustoa
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 tl suolaa
  • nokare voita.

Kuullota sipuli ja paprika kevyesti pannulla voissa. Riko kananmunat kulhoon ja riko niiden rakenne haarukalla, älä vispaa. Sekoita joukkoon kerma ja sulatejuusto- juuston ei tarvitse sekoittua tasaisesti. Lisää loput ainekset.

Vuoraa uuninkestävä paistinpannu leivinpaperilla. Kaada munakasseos pannulle. Kypsennä 25-30 min./200C. Jos munakkaan pinta ruskistuu liikaa, voit peittää sen kesken kypsennyksen leivinpaperilla.