Paahtaja 12.5.2017

Kaura-omenapaistos

Kaura-omenapaistos, perinteisemmin kaurahyve on yksinkertainen jälkiruoka jonka valmistus ei paljoa vaadi. Kaurahiutaleita, omenoita, sokeria, kanelia ja voita – muuta ei tarvitakaan. Paitsi että itse halusin paistokseeni enemmän makua, marinoin omenat rommissa ja käytin sokerina muscavadosokeria…

kaura-omenapaistos

…ja juttu toimii. Rommi, kaneli ja tumma ja mallasmainen muscado on herkullinen yhdistelmä omenoiden kanssa. Jos haluat, vielä herkullisimman annoksen saat jos tarjoilet kaurapaistoksen kanssa vanilja- tai kinuskijäätelöä.

Kaura-omenapaistos

  • 5 omenaa
  • 1/2 dl tummaa rommia
  • 1/2 dl muscavadosokeria
  • 1 tl kanelia.

Poista omenoista siemenkota. Siivuta omenat ja sekoita muiden ainesten kanssa. Anna maustua puolisen tuntia.

  • 100 g pehmeää voita
  • 1 dl muscavadosokeria
  • 3 dl kaurahiutaleita.

Levitä omenasiivut leivinpaperin päälle uunivuokaan.  Sekoita keskeenä voi, sokeri ja kaurahiutaleet, levitä kaurahiutaleiden päälle. Paista 225C/15 minuuttia.