Reseptit

Kaura-omenapaistos

Tarjoa kaura-omenapaistos vaahdotetun vanilliinikastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 6 happoista omenaa
  • 1 rkl kanelia

muruseos:

  • 100 g sulatettua voita tai margariinia
  • 1 dl fariini- tai ruokosokeria
  • 3 dl kaurahiutaleita
  • ½ dl vehnäjauhoja

Valmistusohje

Kaura-omenapaistos valmistuu näin:

Huuhdo ja halkaise omenat. Poista niistä kanta ja siemenkota. Lohko omenanpuolikkaat. Lado omenalohkot uunivuokaan ja mausta ne kanelilla.

Sekoita sulatetun rasvan joukkoon muut muruseoksen aineet ja levitä seos omenalohkojen päälle vuokaan. Kypsennä kaura-omenapaistosta 200 asteen uuninlämmössä noin puoli tuntia. Kaura-omenapaistos on parhaimmillaan uunituoreena vielä hieman lämpimänä. Juhlavampi versio syntyy lisäämällä muruseokseen hieman vaniljatangon siemeniä.

Tarjoa kaura-omenapaistos vaniljakastikkeen, vaahdotetun vanilliinikastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Omenaruokia arkeen ja viikonloppuun

X