Paahtaja 23.4.2017

Kengurua kirsikkaolutkastikkeessa

Kenguru ei ole kaikkein yleisin liharuoka omassa taloudessani. Jos ihan tarkkoja ollaan, valmistin sitä nyt ensimmäistä kertaa oman gastronomisen historiani aikana, nytkin puhtaasti sattuman oikusta.

 kengurua kirsikkaolutkastikkeessa

Oma kenguruni päätyi lautaselleni siististi ulkomaalaisperäisen kauppaketjun pakastealtaan kautta. Olipa se vielä leikattu valmiiksi pihveiksi, tai paremminkin annospaloiksi jotka olivat valmiita käytettäväksi ilman käsittelyä ruoanlaitossa.

Tunnustan etten tiedä kengurusta ruokaeläimenä juurikaan mitään. Nopean guuglailun perusteella kengurua tarhataan Australiassa suuressa mittakaavassa. Faktaa puolustaa myös kengurunlihan hinta, se oli kilohinnaltaan edullisempaa kuin kotimainen naudanliha.

Maultaan liha muistuttaa maultaan poroa tai peuraa, mutta vaatii pidemmän kypsennysajan. Tämän allekirjoitan itsekin, maku on hieman riistainen, mutta jos et tietäisi mitä syöt, menisi liha takuulla minä tahansa riistaeläimenä…

Kengurua kirsikkaolutkastikkeessa

Aloita valmistus kastikkeesta.

  • 5 dl hyvää lihalientä
  • 2,5 dl kirsikkaolutta (löytyy Alkosta)
  • 1 dl silputtua persiljaa
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 1 rkl vadelmahilloa
  • ripaus suolaa ja pippuria
  • 50 g voita kuutioina.

Lisää lihaliemi, vadelmahillo, punaviinietikka, persilja, sipuli ja pippuri kattilaan. Keitä niin että nestettä on puolet alkuperäisestä. Lisää olut. Keitä jälleen niin että nesteestä on haihtuntu puolet pois. Siivilöi liemi. Kuumenna liemi. Ota kastikekattila pois liedeltä, ja vatkaa voi kastikkeen sekaan, Lisää myös suola. Älä enää kuumenna.

  • 350 g kengurua
  • nolare voita
  • ripaus suolaa
  • 1 dl vettä.

Kuumenna paistinpannu kuumaksi. Paista kengurua 4 minuuttia molemminpuolin. Lisää vesi, kiehauta ja anna hautua paria minuuttia kannen alla.

Tarjoa lisukkeen kastikkeelle ja kengurulle esimerkiksi uunijuureksi.