Blogit 20.1.2015

Kikherne-kesäkurpitsasalaatti

Kikhernesalaatti on kasvisvaihtoehto joka saa makuunsa kivasti kierrettä Aasian suunnalta. Voit tarjota sen myös lämpimänä, tällöin sen ruokaisuus vain korostuu.

Kikherne on itselleni kohtuullisen uusi tuttavuus, en ole käyttänyt sitä ruoanlaitossa aktiivisesti kuin vasta parin vuoden ajan. Yleensä teen kikherneistä falafelejä– ja samalla kun liotan kikherneitä, keitän osan niistä käytettäväksi myöhemmin. Kikherneet soveltuvat hyvin pakastettavaksi keittämisen jälkeen. Pieniin annosrasioihin pakastettuna niitä onkin helppo käyttää myöhemmin.

Kikherne-kesäkurpitsasalaatti

  • 200 g kuivattuja kikherneitä
  • vettä.

Liota kikherneitä yön yli runsaassa vedessä. Kaada vesi pois ja huuhtele herneet. Keitä herneitä 50 minuuttia suolalla maustetussa vedessä…paketin ohjeen mukaan keittoaika on 60 minuuttia, mutta pidän itse siitä, kun herneisiin jää hieman purutuntumaa.

  • 1 keskikokoinen kesäkurpitsa kuutioituna
  • 1 paketti miniluumutomaatteja neljään osaan halkaistuna
  • 1/2 punttia sitruunamelissaa silppuna
  • 1 valkosipulin kynsi.

Mausteliemi:

  • 1/2 rkl osterikastiketta
  • 1/2 rkl juoksevaa hunajaa
  • 1 rkl sriracha-kastiketta
  • 1 limen puristettu mehu
  • 1/2 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä.

Sekoita mausteliemi valmiiksi. Kuumenna paistinpannu, ja pyöräytä kesäkurpitsakuutioita ja kikherneitä nopeasti siinä, kesäkurpitsan ei ole tarkoitus kypsyä, riittää että se lämpenee pinnalta. Sekoita kaikki kiinteät ainekset ja kaada päälle liemi. Tarjoile välittömästi. Yli jäänyt salaatti maistuu parhaalta kylmänä.