Blogit

Kinkku-pastavuoka

1.10.2015 Teksti: Teijo Salonpää

Tämä kermaisen pehmeä penne-kinkkuvuoka on kuin tehty lohturuoaksi syksyn pimeneviin iltoihin. Se pelastaa myös kiireisen arjen keskellä silloin kun töiden jälkeen pöytään pitäisi nopeasti saada ruokaa- ja mielellään jopa hyvää sellaista.

Ruoka on todellinen arjen sankarin pelastus, se on helppo ja nopea valmistaa- ja siitä pitävät todennäköisesti kaikki perheenjäsenet. Ja mikä parasta, voit valmistella ruoan etukäteen valmiiksi jo edellisenä iltana.  Töistä kotiutumisen jälkeen vain lisäät kerman ja gratinoit nopeasti uunissa. Jos haluat, voit lisätä myös hieman juustoa- ilman sitäkin ruoka on kuitenkin herkullista.

Kinkku-pastavuoka

  • 300 g pennepastaa.

Keitä pasta ohjeen mukaan kypsäksi- tai paremminkin yhtä minuuttia vaille kypsäksi. Kaada pasta uunivuokaan.

  • 300-400 g savukylkeä tai kinkkua
  • 2,5 dl kermaa
  • 1/2 sipuli silppuna
  • 3 rkl tuoretta persiljaa
  • 2 valkosipulin kynttä puristettuna
  • tilkka öljyä
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 tl suolaa
  • (1 mozzarellapallo kuutioina).

Kuullota sipulisilppu tilkassa öljyä. Lisää savukinkku/kylki, valkosipuli, persilja, suola ja pippuri. Sekoita hiljalleen kunnes valkosipuli alkaa tuoksumaan. Kaada seos keitetyn pastan sekaan…tähän asti voit valmistella ruoan vaikka edellisenä päivänä…

…lisää kerma ja mahdollinen juusto. Gratinoi 15 minuuttia 225-asteessa.