Blogit 25.4.2014

Kinkkukiusaus

Kinkkusaus on yksi perinteisimmistä ruuista mitä tarjotaan kautta maan työpaikkaruokaloissa. Usein näihin tarjoamuksiin joutuu myös pettymään –  puuroksi hautunutta perunasipulisekoitusta jossa maku loistaa poissa olollaan…

…oma kinkkukiusaukseni on jotain ihan muuta. Raaka-aineena käytän oikeita perunoita, sipulia, palvattua kinkku tai sian kylkeä ja reilusti valkosipulia – sekaan vielä sinappikermaa. Kun perunat vielä esikypsennetään kuorineen, on rakenne ja maku lähellä täydellistä. Kaikki raaka-aineet erottuvat ruuasta, yksittäiset maut kuitenkin sulautuvat hienosti yhteen.

Kinkkukiusaus

  • 6 isoa jauhoista perunaa (esim. rosamunda)
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria myllystä.

Harjaa perunat huolellisesti puhtaiksi. Pilko perunat kuorineen noin sentin paksuisiksi tikuiksi. Sekoita joukkoon öljy ja mausteet. Kypsennä uunissa uunipellillä 225C/20 min.

  • 400-500g palvattua kinkkua tai sian kylkeä kuutioina
  • 3 valkosipulin kynttä murskattuna
  • 1 sipuli mahdollisimman ohuena siivuna
  • 1/4 punttia persiljaa silppuna
  • 3.5 dl kermaa
  • 1 rkl sinappia.

Sekoita sinappi kerman joukkoon. Sekoita kaikki ainekset uunivuoassa ja kaada sinappikerma päälle. Kypsennä 175C/30 min. Anna ruuan vetäytyä kymmenisen minuuttia ennen tarjoilua.