Blogit 31.7.2015

Kofta-kebab kanasta

Rakkaalla lapsella on monta nimeä- niin on myös kebabilla. Alkaen Marokosta ja Albaniasta – ja päättyen Pakistaniin  ja Bangladeshiin, mahtuu kebab-nimikkeellä valmistettavien ruokien alle lukematon määrä erilaisia, ja eri tyyppisiä ruokia. Ikävä kyllä, monikaan niistä ei ole Suomessa tunnettu.

Kofta-kebab on Suomalaisittain helpoiten ilmaistuna pallero, pulla tai pihvi. Se voidaan valmistaa naudasta, lampaasta tai kanasta. Intiassa sitä tarjotaan myös kasvisversiona. Turha siis mainitakaan, että versioita on monia, jokainen niistä lienee se ainoa ja oikea ainakin tekijänsä mielestä. Valmistus tapahtuu oikeappisesti avotulella ja/tai hiilloksella…olen itse tehnyt keftaa sähköuunissa grillivastuksen allakin. Tulos on kohtuullisen hyvä niinkin, lievä savun aromi jää tietysti silloin keftasta puuttumaan. Kesän grillikautta kannattaakin hyödyntää näitä valmistettaessa.

Koftan kanssa tarjottavaksi sopii raikas tsatsiki ja kuskus, tai vaikkapa rosmariiniperunat.

Kofta-kebab kanasta

  • 3 broilerin koipea TAI 350 g broilerin jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 1 dl tuoretta korianteria
  • 1 dl tuoretta lehtipersiljaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl raastettua inkivääriä
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1/2 rkl jauhettua korianteria
  • 1/2 rkl kurkumaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl kanelia
  • Tuoretta tai kuivattua chiliä maun mukaan (itse laitoin kaksi voimakasta thai-chiliä).

Puhdista broilerin liha luista ja laita lihat silppurin. Jos käytät jauhelihaa, voit luonnollisesti ohittaa lihan puhdistuksen. Lisää kaikki ainekset silppuriin. Aja massa tasaiseksi. Puristele massasta 6-8 kofta-pötkylää. Grillaa viisi minuuttia molemmin puolin voimakkaalla lämmöllä. Voit valmistaa koftan myös uunissa grillivastuksen alla.