Paahtaja 26.3.2017

Lammas-hapankaalipata

Lammas-hapankaalipata on viikonloppuruokien aatelia. Se on helppo valmistaa ja valmistuu uunissa herkulliseksi lähes itsestään. Jos hapankaalin käyttäminen raaka-aineena uuniruoassa tuntuu oudolta, voin vakuuttaa sen olevan herkullinen yhdistelmä oikeastaan mille tahansa rasvaiselle lihalle. Tämä resepti soveltuukin käytettäväksi yhtä hyvin myös porsaanlihalle.

lammas-hapankaalipata

Lisukkeeksi tein siemenillä höystettyjä keitettyjä linssejä. Yhtä hyvin voit tehdä keitettyjä perunoita tai vaikka ohrasuurimoita. Voit jättää myös lisukkeen tekemättä, silloin vain tuplaat hapankaalin määrän.

Lammas-hapankaalipata

Ruoka kannattaa valmistaa uuninkestävässä padassa.

  • 600 g karitsan tai lampaan paistia
  • 1 rasia/450 g hapankaalia
  • 1 iso sipuli
  • 1/2 rkl kuminan siemeniä
  • 1 rkl savupaprikaa
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 1 tl mustapippuria rouheena
  • 1 tl suolaa
  • 3 dl lihalientä
  • tilkka öljyä paistamiseen.

Pilko lampaanpaisti hieman suupalaa suuremmiksi paloiksi. Suikaloi sipuli ja silppua valkosipuli. Ruskista liha parissa erässä. Nosta lihat syrjään, ruskista sipuli, lisää ruskistamisen lopussa savupaprika, kuminansiemenet, valkosipuli ja suola. Lisää hapankaali ja lihat. Lisää myös lihaliemi ja sekoita hyvin. Kypsennä uunissa 175C/90 minuuttia. Sekoita 2-3 kertaa kypsennyksen välissä.