Paahtaja 5.3.2017

Libanonilaiset lammaslihapullat

Lihapullat on itselleni yksi niistä ruokalajeista joita harvoin tulee tehtyä samalla reseptillä montaakaan kertaa. Vaikka tyyli olisikin sama, voi tulos olla jotain muuta kuin aiempi versio, esimerkiksi perinteisiä suomalaisia lihapullia tulee tehtyä harvoin koska niissä varioinnin mahdollisuudet ovat olemattomat.

libanonilaiset lammaslihapullat

Tällä kertaa tein lihapullani kohtuullisena autenttisena Libanonilaisena versiona. En muista mistä netin syövereistä olen reseptin (tai paremminkin sen runkon) ensimmäistä kertaa löytänyt, reseptin kantavana voimana on kuitenkin tahini, jeera, kaneli ja uunissa paahdettu sipuli. Lihana kannattaa käyttää rasvaista lampaan jauhelihaa.

Mikäli haluat kokeilla, tai vain keventää reseptiä, voit soveltaa reseptin myös broilerinjauhelihalle, silloin mausteet erottuvat ruoasta kuitenkin tätä versiota enemmän.

Libanonilaiset lammaslihapullat

  • 600 g lampaan jauhelihaa
  • 1 iso sipuli
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 2 siivua vaaleaa leipää
  • 2 rkl tahinia
  • 3 kananmunaa
  • 1 dl silputtua persiljaa
  • 1 dl silputtua minttua
  • 1/2 rkl jeeraa eli juustokuminaa
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl chilijauhetta (tai oman maun mukaan)
  • 1 tl suolaa.

Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet. Siivuta sipuli noin sentin paksuisiksi renkaiksi. Paahda sipulirenkaita, valkosipulinkynsiä ja vaaleaa leipää uunissa kunnes leivän reunat tai sipuli alkaa tummumaan. Laita paahdetut sipulit ja leipä tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi massaksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Puristele, vääntele ja kääntele massasta tasainen, tai kaikki laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja anna koneen tehdä työ. Anna massan maustua pari tuntia jääkaapissa (tai yön yli). Pyörittele massasta lihapullia. Kypsennä 200C/30 minuuttia.