Blogit 24.3.2015

Lohi-avocadopasta

Kaikkien nälkäisten tiet vievät Roomaan – tai itselläni ainakin ajatukset kulkeutuvat helposti siihen suuntaan ollessani nälkäinen. Tämäkään ruoka ei tuo poikkeusta tähän herkulliseen sääntöön.

Hieman paljastan tämän herkullisen ja nopean pastan taustoja…olin vast’ikään vatsataudissa, siitä toipuessa yritin keksiä ruokaa jota saattaisin pystyä syömään ja vielä sellaista mihin kotoa löytyisi aineksetkin. Tehtävä ei ollut helpo, edellisestä kaupassa käynnistä oli ainakin pari päivää aikaa eikä kaapissakaan tuntunut olevan kuin jäänteitä aemmista kokkauksista.

Pyörittelin aikani pöydälle unohtuneita avocadoja ja sitruunaa, jääkaapin avatessa silmiin pisti edellisen päivän uunilohen jäänteet…ja paljon muuta ei enää tarvittukaan. Jääkaapin kätköistä löytyi onneksi vielä puolikas paketti fetaa ja ikkunalaudalta parhaat päivänsä nähnyt basilika.

Lohi-avocadopasta

  • 200 g haluamaasi kuivapastaa.

Keitä pasta ohjeen mukaan kypsäksi samalla kun valmistat kastikkeen. Valuta.

  • 2-3 dl kypsää uunilohta
  • 3 kypsää avocadoa
  • 1 sitruunan puristettu mehu
  • 1/2 sitruunan raastettu kuori
  • 2 dl kermaa
  • mustapippuria
  • suolaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • tuoretta basilikaa
  • fetajuustoa.

Poista avocadojen hedelmäliha. Soseuta avocado yhdessä 1/2 dl sitruunamehun kanssa. Kuumenna pannu, lisää oliiviöljy ja raastettu sitruunan kuori. Pyörittele kymmenkunta sekuntia ja lisää soseutettu avocado. Kypsennä 1-2 minuuttia ja lisää loput sitruunanmehusta. Anna mehun kiehahtaa ja lisää kerma, suola ja pippuri. Sekoita tasaiseksi ja lisää lopulta lohi pieninä paloina. Anna kastikkeen hautua viitisen minuuttia jotta lohi ehtii lämmetä. Sekoita keitetty pasta kastikkeen joukkoon.

Murustele valmiin annoksen päälle reilusti fetajuustoa. Koristele annos tuoreella basilikalla.