Paahtaja

Lohi-sinihomejuustonyytit grillissä

18.7.2016 Teksti: Teijo Salonpää

Lohi, kuten kalat yleensäkin ovat hieman haastavia grillattavia. Niiden maku soveltuu enemmän kuin loistavasti grillattavaksi- ongelmaksi muodostuu kuitenkin kalan rakenne. Ilman huomattavaa rasvan käyttöä, on vaarana kalan hajoaminen tai sen kiinni jääminen ritilään. Tämän voi onneksi kiertää käyttämällä foliota- ja samanaikaisesti pitämällä grillin kantta alhaalla. Tällä tavoin toimittaessa kalaan jää grillauksen herkullinen aromi, ilman kalan hajoamista grilliin.

Aurajuustolohi

Lohinyyttien resepti on nin yksinkertainen, niin yksinkertainen että itseäni melkein hävettää se julkaista. Tarvitset vain lohta, sinihomjuustoa ja mustapippuria. Deluxe-versiossa voit lisätä myös aurinkokuivattua tomaattia, persiljaa ja valkosipulia. Kypsennys tapahtuu grillissä avonaisessa folionyytissä- hätätapauksessa kypsennyksen voi hoitaa myös uunissa.

Lohi-sinihomejuustonyytit grillissä

  • 100-150 g lohta per ruokailija
  • n. 2 rkl (eli reilu nokare) sinihomejuustoa
  • mustapippuria
  • 1 tl öljyä jokaisen nyytin pohjalle
  • (1 rkl silputtua aurinkokuivattua tomaattia per nyytti)
  • (1/2 rkl silputtua persiljaa per nyytti)
  • (1/2 puristettu valkosipulin kynsi per nyytti).

Muotoile foliosta nyytti- laita sen keskelle ruodottamaksi fileroitu annospala lohta. Asettele päälle sinihomejuusto ja muut mahdolliset täytteet. Grillaa n. 15 minuuttia kansi suljettuna. Voit kypsentää nyytit myös uunissa 225C/ 15 min.