Blogit 23.10.2013

Lohimurekehampurilainen ja valkosipulipaahdetut kauratikut

Kotona tehdyn pikaruuan ei aina tarvitse olla tylsää, pelkkää näläntappajaa. Pelkästä leivästä, lohifileestä ja jääkaappiin unohtuneista kasviksista saa nopeasti taiottua herkullista pikaruokaa,

Mikäli ihan rehellisiä ollaan, ja ollaanhan me, osallistuin ko. olevalla reseptillä Vaasan valokuvaus- ja reseptikilpailuun. Voittoa ei tullut, mutta mainetta ja kunniaa senkin edestä…ja somen puolella julkaistun kuvan jälkeen jopa niin paljon reseptikyselyjäkin, että katsoin parhaimmaksi julkaista reseptin koko kansan iloksi.

Lohimurekehampurilainen ja valkosipulipaahdetut kauratikut

Lohimurekepihvit

  • 400 g ruodotonta ja nahatonta lohifilettä
  • 2 kanamunan keltuaista
  • 1 paahdettu ja murskattu paahtoleipä
  • 1/2 tl valkopippuria
  • 2 rkl kuohukermaa
  • 2 rkl tuoretta tiliä silppuna
  • 1 tl suolaa.

Kuutioi lohi mahdollisimman pieneksi kuutioiksi. Sekoita kaikki ainekset ja anna maustua leipien paahtamisen ajan. Muotoile massasta neljä pihviä, kypsennä uunissa 200C/12 minuuttia. Tarjoile kahden paahdetun kaurapalan ja kermaviilikastikkeen kera.

Paahdetut kauratikut

  • kaurapaloja suikaloituna
  • oliiviöljyä
  • mustapippuria
  • valkosipulia.

Laita öljy, valkosipuli ja mustapippuri pannulle. Kuumenna miedolla lämmöllä kunnes valkosipuli alkaa tuoksumaan. Lisää lämpöä ja laita kaurapalasuikaleet pannulle. Ruskista, mutta varo polttamasta. Nosta tikut taloupaperille ja kuivaa pinta. Kauratikut soveltuvat hyvin kastikkeen dippailuun.

Kermaviilikastike

  • 1 prk kermaviiliä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl tilliä
  • ripaus suolaa.

Sekoita kaikki ainekset ja anna maustua puoli tuntia jääkaapissa.

Kommentit (1)

Yhtä hyvän kalapihvin saanee aikaiseksi käyttämällä kotimaista järvikalaa esimerkiksi haukea, särkeä tai vaikkapa lahnaa.

Yhtä hyvän kalapihvin saanee aikaiseksi käyttämällä kotimaista järvikalaa esimerkiksi haukea, särkeä tai vaikkapa lahnaa.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *