Blogit

Lohitortilloja appelsiini-tuoresalsalla

8.10.2015 Teksti: Teijo Salonpää

Tortilloja tehdessä tulee harvoin ajatelleeksi niiden täytteeksi kalaa- puhumattakaan lohesta. Lohi kuitenkin toimii tortillojen täytteenä oikein hyvin, ja sopivasti maustettuna istuu luontevasti meksikolaisen ruoan makumaailmaan. 

Itse suosin lohitortilloissa maun antajana chipotlea,eli savustettua ja kuivattua jalapeñoa. Savustettu chili toimii oivallisesti yhdessä lohen kanssa, eikä ole lainkaan niin eksoottiselta kuulostava mauste kuin voisi kuvitella. Chipotlen voimakas savun aromi on juttu joka iskee suomalaiseen makunystyrään yleensä hyvin.

Lohitortilloja appelsiini-tuoresalsalla

  • 800 g ruodottomaksi fileroitua lohta
  • 2 tl jauhettua chipotlea
  • 2 tl mustapippurirouhetta
  • 1/2 tl jeeraa
  • 1/2 tl kanelia
  • suolaa myllystä.

Ripottele mausteet ja suola lohen pintaan. Anna maustua vähintään kaksi tuntia jääkaapissa. Kypsennä 225C/25min.

Appelsiini-tuoresalsa

  • 2 pientä appelsiiniä
  • rasiallinen kirsikkatomaatteja
  • 1/2 punasipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1/2 ruukullista korianteria
  • 1 limen mehu puristettuna
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • chiliä maun mukaan.

Kuori appelsiinit terävällä veitsellä. Kuutioi appelsiini ja poista siemenet. Lohko tomaatit neljään osaan. Silppua punasipuli, valkosipulin kynnet ja korianteri. Sekoita kaikki ainekset, ja anna maustua 2-3 tuntia jääkaapissa.

Tarvitset lisäksi vielä noin kahdeksan tortillaa, mieluiten maissista valmistettuja. Myös guacamole sopii hyvin tarjottavaksi näiden kanssa.