Blogit 26.7.2015

Manchego-pähkinäsalaatti

Manchego-pähkinäsalaatti on yksinkertainen mutta hieman vaivaa vaativa salaatti. Se on parhaimmillaan tapaksena, hyvän punaviinin kanssa tarjottuna. 

Olennainen osa salaattia ovat itse tehdyt krutongit. Poikkeuksena kaupassa myytäviin, kannattaa leipä repiä suupalan kokoisiksi paloiksi. Tällä tavoin paahdettavaa pintaa tulee enemmän- ja samalla myös makua. Leivän paahtamista lukuun ottamatta, salaatin voi tehdä etukäteen vaikka edellisenä päivänä. Kysehän on marinoinnista, maut vain paranevat yön yli maustuessaan. Marinointi on lisäksi tärkeää saksanpähkinöiden karvauden takia- niiden maku vaatii makeutta ja vähän happamuutta toimiakseen Manchegon kanssa.

Manchego-pähkinäsalaatti

  • 150 g Manchego-juustoa
  • 75 g saksanpähkinöitä
  • 2 rkl tummaa hunajaa
  • 1,5 rkl punaviinietikkaa
  • 1 dl kalamata-oliiveja
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 tl kuivattua rosmariiniä
  • 1/2 tl suolaa
  • muutama basilikan lehti revittynä.

Sekoita keskenään hunaja, punaviinietikka ja oliiviöljy. Paloittele juusto ja suurimmat pähkinät. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna maustua vähintään kaksi tuntia jääkaapissa, mieluiten kuitenkin yön yli.

  • n. 250 g patonkia (hieman yli puolet kaupan patongista). Patonki vvoi olla myös hieman kuivunutta
  • 1 dl oliiviöljyä tai aurinkokuivattujen tomaattien purkissa olevaa öljyä.
  • 1/2 tl mustapippuria.

Revi patonki suupalan kokoisiksi paloiksi. Pyörittele leipäpalat nopeasti öljyn ja valkoviinin kanssa. Paahda uunissa 250C muutama minuutti, niin että leiväpalat ovat kuivuneet ja ottaneet hieman väriä.

Yhdistä lämpimät leipäpalat muihin aineksiin. Tarjoa välittömästi.