Blogit 4.6.2014

Mansikkapirtelö – rommilla tai ilman

Kesä, kärpäset ja aurinkoinen päivä. Mikä ihana tekosyy tehdä blenderin täydeltä pirtelöä. Pirtelönhän voi tehdä melkein mistä tahansa – omia suosikkejani kuitenkin ovat perinteiset mansikka ja banaani. Illan hämärtyessä, anteeksi keskiyön auringon paistaessa, mukaan voi lorauttaa hyvän tujauksen myös rommiakin.

Mansikkapirtelö - rommilla tai ilman

Hyvään pirtelöön ei paljon muuta sitten tarvitakaan. Maitoa, vähän jäätelöä ja hedelmiä tai marjoja. Itse jätän kuitenkin kaiken rouskuvan pirtelöstäni suosiolla aamupala-smoothien sekaan laitettavaksi.

Mansikkapirtelö – rommilla tai ilman

  • 8 dl maitoa
  • 4 dl vaniljajäätelöä
  • 4-5 dl mansikoita
  • 1/2 tl rouhittua vaniljaa tai 2 tl vaniljasokeria
  • halutessasi voit lisätä myös 2 dl vaaleaa rommia.

Laita kaikki ainekset blenderiin. Jyrää pirtelö tasaiseksi ja nauti välittömästi hawaiji-tyyllisestä drikkilasista ja mielellään paperisella päivänvarjolla koristeltuna.