Blogit 24.11.2014

Marinoidut oliivi- ja latva-artisokkatapakset

Osallistuin vastikään GAEA-oliivien kilpailuun marinoiduilla oliivi- ja latva-artisokka tapaksilla. Tapaksien maun salaisuus piilee pistaasipähkinöissä ja ruohosipulissa. Eikö valkosipulia? No ei tällä kertaa, tarkoitus on korostaa raaka-aineiden makua – ei peittää niitä.

Tapaksen valmistus on helppoa, tarvitset vain oheiset raaka-aineet:

  • 2 pussia GAEA-kalamataoliviija
  • 1 tlk latva-artisokan sydämiä kuutioituna (huuhtele ja valuta)
  • 1 dl kuorittuja ja murskattuja pistaasipähkinöitä
  • 1 dl tuoretta ruohosipulia
  • 1 dl hyvää oliiviöljyä
  • 1/2 sitruunan puristettu mehu
  • muutama kierros mustapippuria myllystä.

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna maustua pari tuntia jääkapissa. Tarjoa rapeakuorisen patongin ja kevyen punaviinin kanssa.

Voit itse osallistua kilpailuun ja äänestykseen klikkaamalla alla olevaa kuvaa: