Paahtaja 20.10.2017

Marinoidut rouskut

Esikäsitellyistä rouskuista saat nopeasti ja vaivattomasti marinoimalla herkullisen lisukkeen alkupalan lisukkeeksi tai vaikkapa yhdeksi tapakseksi.

marinoidut rouskut

© Teijo Salonpää

Voit käyttää sieninä esimerkiksi ryöpättyjä ja pakastettuja kangasrouskuja. Jos pakasteestasi ei sellaisia löydy, voit käyttää sieninä myös kaupan tölkitettyjä metsäsieniä.

Marinoidut rouskut

  • 2-3 dl ryöpättyjä rouskuja tai muita metsäsieniä
  • 1 shalottisipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 dl lehtipersiljaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl valkoviiietikkaa
  • muutama basilikan lehti
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria rouheena
  • ripaus ruokosokeria.

Silppua sienet, shalottisipuli, valkosipuli, lehtipersilja ja basilikan lehdet. Sekoita kaikki ainekset. Anna maustua pari tuntia jääkaapissa, mieluiten kuitenkin yön yli.