Blogit 26.1.2014

Mintulla ja chilillä täytetyt broilerirullat

Minttu ja chili on makupari jota harvemmin tulee sovellettua ruuanlaitossa. Minttu on itselläni vielä rajoittunut lähinnä pääsiäislampaan mausteeksi, kuitenkin ihan turhaan. Mintun raikkaus sopiikin käytettäväksi useissa sellaisissa ruuissa, joissa muuten tulisi käytettyä esim. korianteria.

Mintulla ja chilillä täytetty broilerirullat

Muuten broilerirullien makumaailma nojaa vahvasti Thaimaalaiseen keittiöön, reilusti chiliä, kalakastiketta ja valkosipulia. Mikäli haluat ruuasta hieman tuhtimman, voit lisätä haudutusliemeen myös tölkillisen kookoskermaa…itse jätin sen kuitenkin väliin, koska sisälläni asuva ja pienempiä vaatteita kaupasta haluava mies osallistui omalta osaltaan myös ruuanlaittoon.

Lisukkeensa jokainen valitsee itse, suosittelen riisiä, mutta itse päädyin tuoreisiin leikkopapuihin.

Mintulla ja chilillä täytetyt broilerirullat

  • 3 broilerin rintafilettä
  • 2-3 kaupan punaista chiliä
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 1/2 punttia tuoretta villiminttua
  • 2 rkl kalakastiketta
  • 1 rkl riisiviinietikkaa.
  • (kookoskermaa)
  • öljyä paistamiseen.

Laita täytteen ainekset tehosekoittimeen, jyrää tasaiseksi tahnaksi. Leikkaa broilerin rintafileet leveyssuunnassa kahtia, leikkaa puolitettuihin fileisiin viilto ”melkein läpi”…jaa täyte tasaisesti fileiden väliin, ja sulje ne kahdella hammastikulla.

Kuumenna rypsiöljy ja ruskista rullat nopeasti molemmin puolin. Lisää 1-2 dl nestettä ja anna hautua kymmenisen minuuttia.