Blogit 27.6.2015

Mozzarella-melonisalaatti

Raikas mozzarella-melonisalaattisalaatti on raikas lisuke grilliruoalle. Herkullisuutensa- ja juuston ruokaisuuden johdosta se toimi tarjottavaksi hyvin myös lounassalaatin muodossa.

Salaatin herkullisuuden takana on marinoitu mozzarellajuusto. Yrtit, oliiviöljy ja valkoviini muodostavat kesäisen makumaailman joka on parhaimmillaan grillatun kalan- tai kanan kanssa. Mozzarella marinoinnin sivutuotteena syntyvä kastike kannattaa myös hyödyntää- se sopii hyvin myös salaatinkastikkeeksi.

Mozzarellaa marinoidessa maltti on valttia- marinointiajan ei tarvitse olla yhtä pitkä kuin esim. lihan kanssa. Siltikin makujen imeytyminen juuston vie aikaa…siihen kannattaakin varata muutama tunti. Parhaimman lopputuloksen saatkin, kun laitat juuston marinadiin aamulla- ja annat ainesten makuuntua iltaan asti.

Mozzarella-melonisalaatti

Salaatin valmistus aloitetaan juuston marinoinnista.

Basilikalla marinoitu mozzarella

  • 1 iso mozzarellapallo
  • 1/2 dl oliviöljyä
  • 1/2 dl valkoviiniä
  • 1/3 ruukku basilikaa
  • 1/4 ruukku lehtipersiljaa
  • 1/2 tl ruokosokeria
  • myös uusien perunoiden hienonnetut varret käyvät tähän.

Paloittele mozzarella pienen suupalan kokoisiksi paloiksi. Silppua yrtit ja mahdolliset sipulinvarret. Sekoita kaikki ainekset, ja anna maustua muutama tunti jääkaapissa.

  • puolikas cantaloupe- tai hunajameloni
  • pari kourallista lehtisalaattia
  • kourallinen rucolaa
  • 2 dl kurkkua tai kesäkurpitsaa
  • 2-3 dl kirsikkatomaatteja.

Paloittele meloni, kurkku/kesäkurpitsa ja halkaise kirsikkatomaatit. Sekoita kaikki ainekset yhdessä marinoidun mozzarellan ja marinointikastikkeen kanssa. Tarjoa grillatun kalan, kanan tai voimakkaasti maustetun makkaran kanssa.