Blogit 14.5.2015

Mustikka-valkosuklaajuustokakku hapankorppupohjalla

Värillä ei ole väliä kunhan se on mustikka. Olen itse jonkinlainen mustikkafani (jos nyt yhtä marjaa voi ylipäätänsä fanittaa)- pidän mustikasta jogurtissa, lakritsissa, jäätelössä ja miestä väkevämmät shotitkin nautin mielelläni mustikan makuisena. Kun tuli aika päättää oman syntymäpäiväkakun teema, ei kysymystä tarvinnut kauaa miettiä – mustikka! Mikäpä mukaan.

Mustikka-valkosuklaajuustokakku on juustokakuksi kevyt ja maistuu takuulla sellaisillekin jotka eivät makeista kakuista yleensä pidä. Lisättyä sokeria ei pohjassa mausteena käytettyä muscavadosokeria lukuunottamatta ole lainkaan. Valkosuklaa riittää makeuttajaksi oikein hyvin. Hapankorppupohja puolestaan korostaa hyvin kakun mustikkaisuutta, makupari joka toimii oikein hyvin yhdessä.

Mustikka-valkosuklaajuustokakku hapankorppupohjalla

Jos haluat, voit korvata täytteessä käytetyn tuorejuuston myös maustetulla Skyrillä.

Pohja:
  • 150 g sulatettua voita
  • 200 g murskattua hapankorppua
  • 1 rkl muscavadosokeria (voit käyttää myös fariinisokeria)
  • 2 rkl vahvaa kahvia.

Sekoita kaikki ainekset. Painele seos tiiviisti leivinpaperilla vuoratun 22 cm vuoan pohjalle.

Täyte:
  • 3 dl kuohukermaa vaahdotettuna
  • 250 g mascarpone-tuorejuustoa
  • 200 g valkosuklaata sulatettuna
  • 200 g pakastemustikoita soseutettuna
  • 1/2 dl maitoa
  • 5 liivatelehteä.

Liota liivatelehtiä 10 minuuttia kylmässä vedessä…tee sillä aikaa aikaa täyte. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi. Sulata suklaa vesihauteessa, ja anna sen hieman jäähtyä. Soseuta mustikat sauvasekoittimella ja notkista tuorejuusto v oimakkaasti sekoittamalla.

Sekoita mustikkasose ja sulatettu valkosuklaa tuorejuustoon. Kuumenna maito ja sekoita siihen liivayelehdet. Sekoita tasaiseksi ja sekoita liivate-maitoseos muuhun täytteeseen. Sekoita lopulta kermavaahto muiden ainesten sekaan. Sekoita tasaiseksi ja kumoa töyte pohjan päälle. Tasoita anna hyytyä kaksi tuntia jääkaapissa.

Kiille:
  • 1 dl vettä
  • 100 g mustikkamarmeladia
  • 4 liivatelehteä
  • 1 ps pakastevadeömia koristeluun.

Liota liivatelehtiä 10 minuuttia kylmässä vedessä, puristele ne kuiviksi. Sekoita vesi ja mustikkamarmeladi. Kuumenna se mikroaaltouunissa. Seoita joukoon liivatelehdet ja anna seoksen jäähtyä. Kaada kiille kakkuun täytteen päälle tasaiseksi kerrokseksi. Anna hyytyä yön yli.

Koristele kakku seuraavana päivänä vadelmilla. Voit halutessasi siisti kakun reunat ohueksi kerrokseksi levitetyllä kermavaahdolla.