Paahtaja 7.5.2017

Oeufs en cocotte – eli uunimunat

Harva ruoka on yhtä helppo, monikäyttöinen ja muokattava kuin uunissa kypsennettetyt kuppimunat- joita suuressa maailmassa myös oueuts en cocotteksi kutsutaan.

Oeufs en cocotte

Näiden (meidän kesken kuppimunien) valmistus on helppoa. Uunin kestävä ”kuppi” voidellaan, pohjalle tilkka kermaa, kananmuna, ruokalusikallinen haluttuja täytteita ja vielä yksi ruokalusikallinen kermaa. Täytteet jokainen voi valita itse…pinaatti, juusto, aurinkokuivattutomaatti, kinkku, tuoreet yrtit…kaikki toimivat. Täytteiden määrässä kannattaa pitää kuitenkin maltti, yksi ruokalusikallinen annosta kohden on täysin riittävä.

Uuninmunat sopivat yhtä hyvin tarjottavaksi aamiaisella, lounaalla tai vaikka tuhtimpana iltapalana.

Oeufs en cocotte – eli uunimunat

Ohje on yhdelle annokselle. Valmistuksessa voit käyttää uuninkestäviä kuppeja, annosvuokia tai vaikka muffinssivuokaa.

  • 1 kananmuna
  • 2 rkl kermaa
  • nokare voita
  • ripoaus suolaa
  • vaihtoehtoisia täytteitä:
    • kinkkua ja juustoa
    • pinaattia ja valkosipulia
    • aurinkokuivattua tomaattia
    • juustoa
    • tuoreita yrttejä
    • …tai jotain ihan muuta.

Voitele jokainen kuppi kevyesti voilla. Laita jokaisen kupin pohjalle ruokalusikallinen kermaa, sitten kananmun, sitten haluamasi täytteet ja lopuksi vielä ruokalusikallinen kermaa.

Laita kupit/vuoka vesihauteeseen. Kypsennä 200C/7 minuuttia (keltuainen jää silloin hieman löysäksi).  Jos haluat munasi kiinteänä, kypsennä noin 12 minuuttia.