Reseptit

Okonomiyaki - japanilainen munakas

Okonomiyaki eli japanilainen munakas on ruokaisa vegeruoka, jota kaali mukavasti höystää. Chilimajoneesi maustaa munakkaan maukkaaksi.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Niclas Mäkelä

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Okonomiyaki - japanilainen munakas:

  • 3-4 lehtikaalin lehteä
  • 2 tl (seesami)öljyä
  • 3 rkl seesaminsiemeniä
  • 3 rkl silputtua ruohosipulia
  • 4 kananmunaa
  • 1/2 rkl vettä
  • 2 tl soijakastiketta

Pinnalle:

  • 3 rkl majoneesia
  • srirachaa

Valmistusohje

Okonomiyaki – japanilainen munakas tehdään helposti näin:

1. Poista lehtikaalin lehdistä kovat ruodit ja silppua kaali hienoksi. Paahda seesaminsiemenet kuivalla pannulla vaaleanruskeiksi.

2. Sekoita munien rakenne rikki haarukalla. Lisää joukkoon 2 rkl siemeniä, 2 rkl ruohosipulisilppua, vesi ja soijakastike. Paista kaalia öljyssä kolme minuuttia. Lisää munakasseos ja paista puolella teholla, kunnes okonomiyaki on hyytynyt.

3. Mausta majoneesi srirachalla ja valuta munakasletun pinnalle. Ripottele pinnalle loput ruohosipulisilpusta ja siemenistä.

Katso myös: Tamagoyaki – japanilainen kasvismunakas

Katso myös Kotiliesi.fi: Munakas valmistuu vartissa – helppoa ja hyvää

X