Blogit 16.9.2015

Paahdettu ruusukaali

Paahdettu ruusukaali on helppo ja yksinkertainen, mutta kuitenkin erittäin herkullinen lisuke lihalle tai kalalle. Lisäämällä sekaan vaikkapa paahdettuja savumanteleita, menee se vaikka kokonaisesta lounaasta. Savun aromi toimii muutenkin hyvin ruusukaalin perusaromin kanssa- kaikkein parhaimmillaan se onkin savustetun kalan tai palvatun possun kanssa, mutta soveltuu hyvin lisukkeeksi melkein millepä tahansa.

Maustamisen ja eri variaatioiden suhteen vaihtoehdot ovat loputtomat. Itse käytin pelkästään öljyä, pippuria ja viinietikkaa. Voit kuitenkin lisätä valkosipulia, timjamia, manteleita, nestesavua – lista on oikeastaan loputon. Kannattaakin käyttää niitä makuja joista muutenkin itse pitää, silloin ei näillä ruusukaaleilla maun suhteen voi ihan metsään mennä.

Paahdetut ruusukaalit

  • 300-500 g ruusukaalta
  • 2-3 rkl oliiviöljyä
  • 1-2 rkl punaviinietikkaa
  • mustapippuria
  • suolaa.

Poista ruusukaalin kova kanta ja mahdolliset uloimmat ja huonot lehdet. Halkaise ruusukaalit kahtia- isot neljää osaan. Sekoita kaikki ainekset ja kaada uunivuokaan. Kypsennä 200C/20 min.