Paahtaja 24.8.2017

Paahdetut seesamipavut

Paahdetut pavut on yksinkertainen lisuke tarjottavaksi lihan, kalan tai vaikkapa tofun kanssa. Pavut voi maustaa pääruoan teeman mukaisesti tai pelkästään tekijänsä makumieltymyksiä mukailevaksi.

seesamipavut

Tutustuin itse tähän papujen valmistustapaan parisen vuotta sitten Singaporen kiinalaiskaupunginosassa. Jutun juoni on yksinkertainen. Vihreät pavut paahdetaan hitaasti melkein karrelle, kypsymisen aikana ne pehmenevät ja papujen maku pääsee esille voimakkaammin kuin esimerkiksi keitettäessä. Paahtamisen jälkeen pavut maustetaan ja tarjotaan pääruoan lisukkeena.

Seesamipavut

  • 300 g tuoreita vihreitä papuja
  • 2 rkl seesamiöljyä
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 2 valkosipulinkynttä puristettuna
  • 1 tl kuivattua chiliä rouheena.

Kuumenna iso paistinpannu keskilämpöiseksi. Lisää öljy ja pavut. Anna papujen kypsyä välillä käännellen vähintään kymmenisen minuuttia- varo kuitenkin polttamasta papuja liikaa. Kun pavut ovat pehmeitä, lisää puristettu valkosipuli, chilirouhe ja soijakastike. Sekoita ja tarjoa välittömästi.