Blogit 18.4.2012

Paahtaja: Hapanimelää uunilohta chilistettynä

Kirjoittamista odottaisi parikin eeppistä reseptiä…laiskotus painaa kuitenkin päälle, näillä maitohapoilla en kehtaa kirjoittaa kauhean pitkää, seikkaperäistä ja kantaa ottavaa stooria. Menen sitten sieltä mistä aita on matalin…uunilohella.

Mielessäni on jo pitkään ollut hapanimelän uunilohen testaaminen. Paino vieläpä uunilohella, ruuan ei ollut tarkoituskaan ole autenttinen thai-resepti- vaikka se makumaailmaltaan lähellä autenttista olikin. Lisukkeena oli teemaan sopivasti wokattuja vihanneksia, maustettuna sinne päin thaikuksi. Simppeli safkaa lepopäivää viettäneelle ruokanatsille jonka pahimmat patoumat oli tyydytettyä jo aiemmin viikonloppuna.Voisin kuvitella reseptin toimia myös pannulla nahka rapeaksi paistettuna…pitää kokeilla joskus kun laiskottaa.

Hapanimelää uunilohta chilistettynä

  • n. 700 g painoinen lohifile
  • 3 thai-chiliä
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 1 tl korianterin siemeniä
  • 10 mustapippuria
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 tl karkeaa suolaa
  • 1/2 sitruunan mehu puristettuna.

Kuumenna hunajaa miedolla lämmöllä mikroaaltouunissa niin, että pehmenee. Lisää sitruunan mhu ja sekoita. Laita kuivat mausteet mortteliin. Murskaa ja lisää sitruunahunajaa sen verran, että seos on löysää tahnaa.Levitä tahna lohifileelle. Kypsennä 200C/25min.

Kesäkurpitsaa, paprikaa ja sipulia wokattuna

  • n. litran verran rehuja…tee niistä mistä tykkäät.
  • öljyä
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl kalakastiketta
  • 1 rkl seesaminsiemenöljyä
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl kuivattua sitruunaruohoa

Wokkaa vihannekset mahdollisimman kuumalla pannulla mahdollisimman nopeasti. Lisää mausteet ja sekoita.