Blogit 6.8.2012

Paahtaja: Helpot suklaamantelikeksit

Edellisestä kirjoituksesta blogiin on vierähtänyt aikaa. En ole ehtinyt, jaksanut, viitsinyt enkä välittänyt. Saahan ruokanatsikin joskus lomailla, joskus jopa harrastuksestaankin…

…no oikeasti olen ollut lomalla, kaljalla, matkoilla ja töissä. Sitä paitsi, uusista perunoista ja kotimaisesta kalasta ei kovin montaa juttua viitsi peräkkäin kirjoittaa. Cookiesit ovat leivonnainen joka kaltaisellani ruokanatsilla aiheuttaa päänvaivaa ja jopa paljon. Saadakseen kekseistä esikuvansa kaltaisia, tarvittaisiin niiden tekoon suklaahippuja…ja jotka meikäläisittäin muistuttavat lisäksi enenmmän krokanttia kuin hippua. Sellaisia ei sitten Suomessa myydäkään….suurinpiirtein samaan lopputulokseen pääsee kyllä helpostikin. Puolet käytettävästä suklaasta pakastepussiin ja vasaraa tai kaulinta kehiin. Lopputulos on raekooltaan epätasaista suklaamurua…jos kaapissa sattuu lojumaan pähkinä tai mantelipussin jämiä, voi nekin pistää atomeiksi yhdessä suklaan kanssa. Se jäljelle jäänyt suklaa raastetaan hienoksi ja sotketaan muun suklaan kanssa sekaisin……näin siis omasta mielestäni.

Oma mielipiteeni cookiesien rakenteesta muodostui kahden vuoden takaisilla työreissuilla Yhdysvaltain syvässä etelässä. Töistä hotellille tullessa oli aulassa aina odottamassa kofeinitonta kahvia pehmeitä ja suklaakeksejä, sellaisia jotka kuumalla ilmalla tuntuivat vähän joustavilta ja rasvaisilta. Täysin vastaavia omat keksini eivät ole, valmistukseen kun tarvitsisi vielä kaakaovoita. Sitä puolestaan ei myydä täällä pohjoisessa kuin korkeintaan luontaistuotekaupoissa- hinnaltaan vielä järkyttävällä..

Helpot suklaamantelicookiesit

Ohjeella tulee yksi pellillinen.

  • 100 g pehmeää voita
  • 1 dl (ruoko)hienoa sokeria
  • 1 kananmuna
  • 100 g tummaa suklaata
  • 50 g manteleita
  • 2.5 dl vehnäjauhoa.
  • (1 tl leivinjauhoa)- rakenteesta tulee autenttisempi ilman sitä, mutta keksit näyttvät paremmilta sitä käyttäen,

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää sekaan kananmuna. Raasta puolet suklaasta. Laita loppu suklaasta ja mantelit pakastepussiin. Paukuttele vaikka kaulimella niiden rakenne rikki. Yhdistä kaikki ainekset, mutta lisää jauho 0.5 dl erissä. Painele taikina tasaiseksi. Yritä olla syömättä kaikkea taikinaa. Rullaa taikinasta noin viisi senttiä paksu pötkylä ja leikkaa siitä haluamasi kokoisia ja muotoisia keksejä. Paista 220C/8min.