Blogit 22.2.2011

Paahtaja: Konjakkisilakat

Life is short and then you die…yep, niin tuumasivat silakat ennen verkkoon joutumistaan…joo, vähän oli mauton vitsi, myönnän. Mutta uskokaa tai älkää, Amerikan maassa törmäsin paikallisessa BBQ-paikassa Mama’s baby ribseihin…tuotetta mainostettiin itkevällä porsasäidillä jonka babyjä grillattiin nuotiolla ja jonka vieressä istui selvästi elämäänsä tyytyväinen, luita imeskelevä punaniska.

Miten ribsit liittyvät silakoihin? No ei mitenkään…en keksinyt mitään fiksua jutun aloitusta joten täytyi sitten aloittaa juttu ilman asiaa, tai olihan mulla asiaa mutta pelkkä purkkisilakan ohje on aika tylsä…Auon sitten naamani kun en muutakaan tähän hätään osaa. Niin stoorin aiheena on Yulen kunniaksi silakka, konjakkisellainen. Resepti pohjautuu perinteiselle suutarin lohelle, etikan tilalla on balsamicoa ja veden tilalla osittain konjakkia…halpaa venäläistä jota ei konjakiksi viitsisi edes muussa yhteydessä kutsua. Mikäli piheys iskee niin luulen Jaloviinan ajavan saman asian…myöskin viski voisi olla mielenkiintoinen kombinaatio silakan kanssa.

Konjakkisilakat

  • n. 500g silakkafileitä
  • 2-3 pientä punasipulia suikaloituna
  • 1 porkkana ohueksi siivutettuna
  • 4 valkosipulin kynttä ohueksi siivutettuna
  • 2 tl kuivattua tilliä
  • 1 rkl (intiaani)ruokosokeria
  • 1 rkl savusuolaa
  • 1 dl konjakkia tai jaloviinaa
  • 2 dl vaaleaa balsamicoa
  • 1/2 tl valkopippuria
  • 1 vettä

Kiehauta vesi, konjakki ja balsamico. Lisää sokeri ja suola ja anna liueta liemeen, lisää tilli ja pippuri ja anna liemen jäähtyä. Lado silakkafileet, porkkana-, sipuli- ja valkosipulisiivut kerroksittain purkkiin. Kun silakasta on puolet ladottu- kaada puolet liemestä purkkiin ja varmista että liemi leviää tasaisesti. Lisää loput ainekset ja varmista että silakat pysvät nestepinnan alapuolella. Anna mautua ainakin pari päivää jääkaapissa.