Blogit 20.5.2011

Paahtaja: Marinoidut paprikat

Vaihtelun vuoksi yksi pomminvarma ja helppo resepti joka soveltuu tarpeen tullen myös fiinimmänkin tilaisuuden tarjoiltavaksi.

Marinoidut paprikat on pitkään ollut oma suosikkini sarjassa hieman erilaisia salaatteja- joskus olen soveltanut reseptiä myös munakoison kanssa, tällä kertaa halusin salaatista kuitenkin perinteiseen antipaston jonka tarkoitus on pelkästään herättää ruokahalu- ei tyydyttää sitä kokonaan. Salaattii on yksinkertainen valmistaa, ainoa työläämpi vaihe on paprikan kuoriminen. Parikat hiillostetaan uunissa jonka jälkeen kuori lähtee muovipussissa hikoiluttamisen jälkeen vetämällä pois. Samalla kertaa on myös hyvä paahtaa muutama valkosipulin kynsi paprikoiden marinadia varten. Balsamicona käytin tomaatti-sellaista…sen puuttuessa ihan tavallinen, oikeastaan vaalea sopii käytettävksi myös hyvin. Tummaa balsamicoa käytettäessä määrä kannattaa jättää puoleen reseptissä mainitusta…pääosassa on paprika ja valkosipuli- ei balsamico.

Marinoidut paprikat

  • 1 iso vihreä paprika
  • 1 iso keltainen paprika
  • 1 iso punainen paprika
  • 5 valkosipulin kynttä

Halkaise paprikat neljään osaan. Kuumenna uuni niin kuumaksi kuin saat. Paahda lohkottuja paprikoita ja valkosipulin kynsiä kunnes paprikan kuoret mustuvat. Laita paprikat muovipussiin 15 minuutiksi ja poista kuori…oikotietä tämän tekmiseen ei ole. Mitä paremmin poltat paprikat niin sitä helpompaa kuoriminen on. Puserra valkosipuli kulhoon ja muusaa rakenne haarukalla. Pilko paprika ja sekoita valkosipulin kanssa.

  • 1 rkl kapriksia
  • 10 tuoretta basilikan lehteä nypittynä
  • 10 siivua aurinkokuivattua tomaattia silputtuna
  • 1/2 dl hyvää oliiiviöljyä
  • 2 rkl (tomaatti)balsamicoa
  • ripaus suolaa
  • muutama tumma Kalamata-oliivi
  • ronski ripaus mustapippuria

Yhdistä kaikki ainekset paprikan ja valkosipulin joukkoon, sekoita hyvin. Anna maustua jääkapissa yön yli. Voita tarjota marinoidut paprikat yhdessä vaalean leivän kanssa antipastona tai aterian lisukkeena. Salaatin sekaan voi myös murustaa hyvää Italialaistyyppistä salamia.