Blogit 30.5.2012

Paahtaja: Palsternakkakeitto

Sain tässä taannoin rakentavaa palautetta blogiani seuraavalta gourmandilta. Palautteen antaja oli kovasti sitä mieltä, että blogini aiheuttaa keskivartalolihavuutta ja muutenkin houkuttaa kaikkeen humalluttavaan ja turmiolliseen.

 
 

Kiistän heti (kaksi kuukautta myöhässä) tämän väittämän, ei pidä paikkaansa! Yleensä vain innostun jostain tietystä teemasta- joskus se on poro, sianliha, bbq, omituiset piirakat, pizza…tällä hetkellä kuitenkin sosekeitot ja risotto. Ihan oikeasti, samettisen pehmeä, capuccinoon verrattava keiton koostumus, maku joka hipoo taivaan rajoja. Ei muuten mikään kaikkein helpoin ruoka kotikonsteilla tehtäväksi. Periaatteessa kuitenkin hyvinkin yksinkertaista ruokaa, tästä johtuen raaka-aineiden laatu korostuukin tavallista enemmän.

Palsternakkakeitto

  • 1 iso palsternakka pieneksi kuutioituna
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 valkosipulin kynsi murskattuna
  • 1 shalottisipuli silppuna
  • 1 rkl tuoretta ruohosipulia
  • 1/2 rkl tuoretta timjamia
  • suolaa
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 rkl voita
  • valkopippuria

Kuori ja kuutioi palsternakka. Lisää kuutiot, mausteet, suola ja viini kattilaan. Keitä kunnes palsternakka on kypsää. Nosta palsternakat kattilasta kulhoon. Muussaa ne rikki yhdessä voin kanssa.Paseeraa sose harvan siivilän läpi. Lisää kerma ja 1 dl leitinlientä. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää keitinlientä kunnes seos on haluamasi paksuista. Kuumenna ja nauti.

Kommentit (1)

Oon miettinyt ihan samaa miten sosekeitosta voi saada jotenki järkevän kuvan 😀 mut eniwei.. kiva blogi ja mukavia kokeilun arvosia reseptejä! 🙂
Ehkä haluat kurkata myös mun ”resepti- blogiin” 🙂

Oon miettinyt ihan samaa miten sosekeitosta voi saada jotenki järkevän kuvan 😀 mut eniwei.. kiva blogi ja mukavia kokeilun arvosia reseptejä! 🙂
Ehkä haluat kurkata myös mun ”resepti- blogiin” 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *