Blogit 26.2.2013

Paahtaja: Papukaalikääryleet

Hello Folks. Paahtaja on jälleen palannut- suurempana kuin koskaan, mahtavampana kuin ikinä! Kaikille epäilijöille tiedoksi- en valehtele, enkä edes liiottele…en takuulla koskaan ole käyttänyt näin isoja farkkuja kuin mitä nyt.

papukaalikääryleet

Epäilen sitä paitsi jonkun vaihtavan pesuaineeni kaupassa johonkin ihan toiseen, sellaiseen joka kutistaa vaatteita, saa naamani roikkumaan ja poikani häpeämään. Seikka että voin ja kerman käyttöni on räjähdysmäisesti lisääntynyt, kuten myös tumman suklaan, punaviinin ja grillikyljen- en suko asiaan vaikuttaneen…nehän kaikki ovat vain vitamiiniä varhaiskeski-ikäiselle miehelle.

Mutta oli mulla asiaakin. Kaali on raaka-aineena sellainen, että pystyn syömään sitä ainoastaan tehhtyäni sitä itse. Enkä tiedä miksi. Kaali haisee pahalle- sen hajusta tulee aina mieleen jokin käymättömän Pohjois-Venäläisen tehtaan tehdasruokala. Sellainen jossa ruokien nimiä ei ole kirjoitettu mihinkään koska kaikki asiakkaat tietävät mitä kulloinkin on tarjolla. Koska niin on aina ollut. Ryba kapustaa on tarjolla keskiviikkona, zupa grzybowaa puolestaan perjantaina.

Miten kaali muka muuttuu kun valmistan sen itse? Varmaankin siksi, että heitän sekaan valkosipulia ja chiliä niin paljon ettei kaalia enää maista…tai siksi, että kaalikääryleiden täytteen voi ihan yhtä hvyin tehdä kaikesta mitä perinteisesti ei ole tapana käyttää. Ja hei, huomasin juuri…jos jätät ao. reseptistä munan pois, on kyse puhtaasti vegaanista ohjeesta. Lupaan kuitenkin että kovinkin karpaasi syö vastaan mutisematta.

Papukaalikääryleet
 

  • 2 dl härkäpapuja
  • 2 dl valkoisia papuja
  • 1 tl ruokasoodaa
  • vettä

Liota papuja yön yli vedessä johon on lisätty ruokasoodaa.Valuta ja huuhtele pavut hyvin. Keitä ne pehmeiksi- n. 45 minuuttia.Valuta pavut ja jäähdytä ne.

  • 1 kaali

Koverra puumainen kantaosa pois. Laita kaali kattilaan ja lisää vettä mahdollisimman paljon. Keitä n. 10 minuuttia. Kuori kaikki lehdet jotka irtovat helposti. Jatka keittämistä kunnes suurin osa lehdistä on irroitettu.Ohenna lehtien juuriruotoa niin että se on helppo rullata.

Täyte:

  • 1 iso sipuli silputtuna
  • oliiviöljyä
  • 4 valkosipulin kynttä murskattuna
  • 1/2 punttia tuoretta korianteria
  • 1/2 punttia lehtipersiljaa
  • 1 rkl nestesavua
  • 2 kuivattua chipotlae murskattuna (tai huonona korvikkeena 2 rkl bbq-kastiketta ja chilijauhetta)
  • 3 dl kypsää riisiä (lisää keitinliemeen 1/2 punttia korianteria ja 1/2 punttia persiljaa)
  • suolaa ja mustapippuria myllystä.
  • 2 kananmuna (veget jättää tietty pois)
  • n. 1 dl olutta

Freesaa sipulisilppu ja lisää valkosipuli. Anna valkosipulin pehmetä ja lisää silputut mausteet. Yhdistä sipuliseos papuihin. Jauha seos kertaalleen lihamyllyllä.Yhdistä kaikki mausteet ja tarkista maku…rakenteen pitäisi olla löysähköä.

Voiteluun:

  • 1 dl öljyä
  • 1 dl tummaa siirappia
  • 1 rkl muscavadosokeria
  • 1 limen puristettu mehu
  • 1 tl jauhettua pomeranssin kuorta
  • 1 tl suolaa

Sekoita kaikki ainekset. Kuumenna ja sekoita tasaiseksi. Laita kaalin lehden päälle n. 2 rkl täytettä. Taittele rullalle/käärölle tms- asettele sauma alas. Täytä lähdet ja laita tiiviisti leivinpaperilla peitetylle vuoalle. Voitele kääröt reilulla kädellä.Paista 225C/kunnes pinnat ovat hieman ruskistuneet. Alenna lämpö 150C ja hauduta pehmeäksi 2 h ajan. Kääröt kannattaa voidella paistamisen aikana pariin kertaan vesi-öljyseoksella.

 

Kommentit (1)

Ooh, tämän jälkeen jopa minäkin saatan joskus uskaltaa kokeilla (papu)kaalikääryleiden tekoa!

Ooh, tämän jälkeen jopa minäkin saatan joskus uskaltaa kokeilla (papu)kaalikääryleiden tekoa!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *