Blogit 10.4.2010

Paahtaja: Pestosilakat

Yksinkertaista ja hyvää, siinä oikeastaan kaikki oleellinen tästä ruuasta- pieleen ei voi mennä ja tämän ruuan varaan voi laskea paljon vaikka tätä ruokaa tekisi ensimmäistä kertaakin. Ainoa haasteellinen asia tässä ruuassa on lisuke- mikä sopisi silakan ja peston (ja jonka täytteenä on lisäksi fetaa ja punasipula) kaveriksi?

Itse en siinä onnistunut, tein kokojyväpastaa ja valkosipulikermakastiketta…kastike oli hyvä mutta pasta ei. Ei pasta oikein toimi silakan kanssa vaikka muut raaka-aineet sitä tukisivatkin. Perunamuusi olisi tietysti ollut helppoa mutta,mutta…ei muusi toimi peston kanssa! Jos mielessäsi on hyvä ehdotuksia lisäkkeeksi tälle silakkareseptille niin kerro ihmeesä minullekin…höyrytetyt perunat ja kermaviilikastike, en tiedä.

Pestosilakat

  • 500g (12 kpl) isoja silakkafileitä
  • 100 g pestoa (vihreää, se punainen ei ole pestoa vaikka purkissa niin lukeekin)
  • 1/2 prk (n 100g) salaattijuustokuutioita
  • 1/2 iso punasipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • ripaus kuivattua persiljaa
  • ripaus mustapippuria
  • (savu) suolaa
  • pieni nokare voita

Silppua puna- ja valkosipuli mahdollisimman hienoksi. Kuullota pehmeäksi pannulla nokareessa voita. Muusaa haarukalla salaattijuustokuutiot ja yhdistä joukkoon kuullotettu sipulisilppu ja mausteet.

Laita silakkafileet nahkapuoli alaspäin leivinapaperille. Levitä jokaiselle fileelle reilu teelusikallinen pestoa. Levitä juusto-sipulisekoitus peston päälle. Kääri fileet rullalle ja sulje rulla ihan varmuuden vuoksi hammastikulla.

Paista 225C/10 minuuttia.

Tätä ohjetta pakko hieman tuulettaa…silakat ovat todella hyviä ja voisinpa kuvitella tällaisen, hieman suolaisen ruuan sopivan hyvin vaikka tuhdin oluen kanssa nautittavaksi.