Blogit 7.9.2011

Paahtaja: Puya-inkivääripuolukkahillo ja mustaa maggaraa

Toisella puolen netin syövereitä lupasin tehdä jotain perverssiä mustasta makkarasta…niin, jotain pervoa makkarasta– en makkaralla. Te jotka olette ottaneet yhteyttä mahdollisten clippien toivossa joudutte pettymään. Seuraavalla kertaa lienee syytä tutustua tarkemmin adessiivin ja elatiivin väliseen eroon…elatiiviä käyttämällä pysyn turvallisesti rivibloggareiden joukossa mutta adessiivilla olisin päässyt luultavasti jo kansainväliseenkin kuuluisuuteen.

Arvatkaapa muuten kahdesti kuinka pitkästynyt pitää olla jotain tällaista juttua keksiäkseen…Kaikki tietävät että puolukka ja mustamakkara ovat luotuja toisilleen. Entäpä sitten kun tulisen ruuan ystävä haluaa modifioida perinneherkun paremmin nykyistä maailmakatsomustaan vastaavaksi? Mitä chililajiketta K-kaupan myyjä suosittelisi veriruuille? Entä Alkon myyjä viinisuositukseksi chilillä tuunatulle veripaltulle? En tiedä vastausta muuten kumpaankaan, heitinpähän vain ilmoille retorisen kysymyksen ja toivon jonkun ottavan siitä kopin. Itse mietin kyllä ensimmäistä kysymystä pitkäänkin, jopa hartaasti. Jos joku olisi nähnyt ilmeeni ajaessani töistä kotiin niin uskonnollisesta heräämisestä ei olisi ollut mitään epäilystä…inkivääri, puolukka ja jokin hieman hedelmäinen ja keskitulinen chili. Valinta päätyi puyaan ja cascabeliin, molemmat lajikkeet ovat vielä sellaisia ettei niillä oikein pieleen voi mennä. Sekaan jotain mitä kaapista löytyi, luurangot eivät oikein sovi puolukkaan joten päädyin porkkanaan ja sipuliin. Kaikki hillosokerin kanssa kattilaan ja homma olikin viittä vaille valmis.

Puya-inkivääripuolukkahillo ja mustaa maggaraa

  • 1 cascabel
  • 3 puyaa
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulin kynttä
  • n. 3 sentin pätkä inkivääriä
  • 1 dl vettä
  • 2-3 dl puolukoita
  • 1 porkkana
  • ripaus suolaa
  • n.1.5 dl hillosokeria

Kaikki mahdollinen pilkotaan. Kaikki ainekset heitetään levypallona kattilaan ja keitellään puolisen tuntia. Enimmät sattumat jyrätään sauvasekoittimella tasaiseksi. Jäähdytä jos moltat. Nautitaan perinteisen puolukkasurvoksen tilalla.