Blogit 26.2.2010

Paahtaja: Saunaillan pastasalaatti & rikottuja broilerin koipia

Mitä tarjota 25 viidelle parhaalle (juovuksissa) olevalle (työ)kaverille jääkiekkopainotteisen saunaillan hiukopalaksi? Homma on haastava, helpon siitä saisi rahalla…haastetta tuo kuitenkin budjetti jolla ei osteta edes sitä kuuluisa kinkkukiusausta jolla on usea muuten onnistunut saunailta saatu pilattua. Kaupan lihapullat ja nakit…yyäääkkkk!!!

Sitä ei sanonut kukaan muu kuin minä. Jos en mielelläni tee kotonakaan mitään noin ala-arvoista niin kuinka voisin sellaista tehdä työpaikan saunailtaan…johon harvinaista kyllä en vapaaehtoisena ollut tuppautumassa kokiksi- valintaan kuulemma vaikutti aikaisemmat ansiot ja käytettävissä oleva rahamäärä. En tiedä pitäisikä tuntea ylpeyttä vai olla närkästynyt…jätkät olisivat syöneet mieluummin kinkkukiusausta, rahat ei siihen vain riittäneet. Jos ihmettelet määriä niin selityksenä on se, että resepti on suunniteltu 25 hengelle…molempien annosten hinnaksi tulee yhteensä ilman kuivia mausteita tasan 62 euroa- 38 euroa alle budjetin.

Pastasalaatti

  • 2kg vapaavalintaista pastaa
  • 5 punasipulia suikaloituna
  • 2 isoa punaista paprikaa suikaloituna
  • 2 isoa keltaista paprikaa suikaloituna
  • 1 tlk kidney papuja valutettuna
  • 1 tuorekurkku silputtuna
  • 400g fetaa

Kastike:

  • 1 litra rasbatonta jugurttia
  • 1 tlk aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
  • 2 tl pekonisuolaa
  • 1/2 plo Heinzin barbeque kastiketta
  • 1 rkl mustapippururia

Keitä pasta kypsäksi ohjeen mukaan- 10 litran kattila auttaa asiaa. Kullota punasipuli pehmeäksi. Sekoita kaikki salaatin ainekset keskenään. Jyrää tomaatit öljyineen silpuksi. Sekoita kastikkeen ainekset ja yhdistä kastike salaattiin.

Broilerin rikottuja koipia

  • 10 kg broilerin koipia
  • 1 tlk (hot) salsakastiketta
  • 2 dl öljyä
  • 2 rkl paprikajauhetta
  • 1 tl kurkumaa
  • 1/2 rkl chilirouhetta
  • 2 tl rikottuja korianterin siemeniä
  • 1 rkl valkosipulirouhetta
  • 1 rkl kuivattua basilikaa

Leikka broilerin koivesta ”nuija” ja ”reisi” irralleen. Sekoita mausteet ja sotke ne lihojen joukkoon. Lado palat isoon uunivuokaan. peitä vuoka foliolla. Esikypsennä lihoja 175C/90min. Kääri vuoka tiivisti kelmuun- jäähdytä. Paista lihoja seuraavana päivänä 225C/15min ilman foliota. Esikypsennystä ei tietystikään tarvitse tehdä jos ruoka nautitaan heti- silloin lihat voi kypsentää suoraan 200C/90min.

*röyh*- ai että miltäkös maistui? Saas nähdä mitä arvon kanssakärvsijät pitävät salaatista, itse siitä pidin (tottakai kuormasta piti maistaa)- salaatti on hyvin barbeque-tyyppinen ja samaten myös makuinen…nyt pikkasen vain mietityttää tuo jogurtin määrä- olikohan  litra kuitenkin liikaa…sen näkee ja kuulee ihan kohta.Edit: Saunaillan jälkeen: Kukaan ei valittanut ruuasta ja aikamoni otti lisää- voisin melkein päätellä että ruoka oli onnistunutta- jee. Salaatin hapan maku tasoittui kivasti yön aikana, maistui ihan tavalliselta pastasalaatilta…en tiedä kyllä että onko se sitten hyvä asia, kait se on. Broileri maistui broilerilta- pikkasen harmittaa tuo maku- mausteet eivät vaikuttaneet lihan makuun lainkaan…onhan se ihan ymmärrettävää kun kyseessä on rasvainen liha..silti.