Blogit 10.8.2010

Paahtaja: Valkosipuli-oliivifocaccia

Tässä männäiltana halutti jotan hyvää, sellaista jonka päälle voisi laittaa pari siivua tomaattia ja vähän mustapippuria, jotain suolaista mutta ei mitään mättöä. Vaihtoehtoja ei ollut montaa- reseptivihko (eli oma blogi) kauniiseen käteen ja etsimään sieltä innoitusta iltapalaan…focaccia, se oli siinä! Takuulla hyvää ja kohtuullisen nopea valmistaakin. Normifocaccian ohjetta modasin hieman leveämpään makumaailmaan…oliveja, valkosipulia ja tomaattipyrettä, savusuolaa ja speed metallia, niistä on hyvä focaccia tehty!

Valkosipuli-oliivifocaccia

  • 350g vehnäjauhoa
  • 250g vettä
  • 1/2 ps kuivahiivaa
  • 1/2 tl savusuolaa
  • 25g aurinkokuivattujen tomaattien öljyä

Jyrää tasaiseksi:

  • 2 dl vihreitä oliveja
  • 1 yksikyntinen valkosipuli
  • 2 rkl tomaattipyrettä

Sekoita hiiva jauhoihin. Lisää vesi ja loput ainekset, sekoita ja vaivaa…vaivaa vielä lisää. Jos taikina jää käsiin kiini niin lisää jauhoja- jos ei pysy kasassa niin lisää tilkka vettä. Vaivaa vielä pari minuuttia lisää. Annan taikinan kohota tunti tai kaksi. Muoitoile taikinasta focaccia josta olet edellisenä yönä nähnyt unta…jos mielikuvitus ei riitä katso netistä tai keksi itse. Anna leivän kohota vielä liinalla peitettynä puolisen tuntia. Voitele pinta oliviöljyllä ja paista 225C/10-12