Blogit 2.6.2015

Päärynäsorbetti

Päärynäsorbetti on raikas kesäinen viilentäjä. Sorbetti taipuu yhtä hyvin aikuisten jälkiruoaksi, kuin lasten mehujääksikin…ja nimen omaan mehujääksi. Voit laittaa sen jähmettymään suoraan mehujäämuottiin, silloin et tarvitse valmistukseen edes jäätelökonetta.

Mikäli valmistat sorbetin mehujääksi, ohjeessa mainittu tequila kannattaa jättää pois. Alkoholia valmis sorbetti ei sisällä, koska sorbettipoha kiehautetaan, mutta maku voi olla sellainen mistä kaikki lapset eivät pidä.

Päärynäsorbetti

Jos haluat, voit korvata tequilan limoncelolla. Tällöin myös ohjeessa mainittu vanilja kannattaa vaihtaa yhdeksi ruokalusikalliseksi sitruunankuoriraastetta

  • 2 isoa päärynää
  • 1/2 dl vettä
  • 2 rkl tequilaa
  • 1 vaniljatangon siemenet
  • 2 rkl glukoosisiirappia.

Kuori ja pilko päärynä pieniksi paloiksi. Lisää kaikki aineet kattilaan ja keitä viitisen minuuttia. Anna jäähtyä ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.

  • 2 kananmunan valkuaista
  • 1/2 dl tomusokeria.

Vaahdota valkuaiset sokerin kanssa löysäksi vaahdoksi. Yhdistä jäähtynyt sorbettipohja vaahtoon. Jos teet sorbetin loppuun mehujäämuoteissa tai pakastimessa, sekoita seos tasaiseksi ja kaada pakastumaan pakasterasiaan tai mehujäämuotteihin. Jos jatkat jäätelökoneella, ei seosta tarvitse sekoittaa kuin pintapuolisesti, jäätelökone hoitaa loput.

Valmiin sorbetin kanssa sopii makupariksi hyvin juokseva hunajaa.