Paahtaja 26.8.2016

Paistettua polentaa ja tomaattipapuja

Kasvisruokaa pidetään usein tylsinä ja mauttomina. Tämä yksinkertainen, Italialaisesta keittiöstä innoituksen saanut ohje on todiste täysin päinvastaisesta. Perinteinen paistettu polenta kohtaa tomaatilla, valkosipulilla ja kapriksilla maustetut pavut – äärimmäisen helppoa ja vaivatonta.

paistettua polentaa ja tomaattipapuja

Mikäli haluat, voit lisätä tomaattipapuihin myös chiliä tai muita yrttejä. Toisaalta, jos pelkistetty kasvisruoka nostaa niskavillasi pystyyn, voit ryydittää tomaattipapuja chorizolla tai pekonilla- molemmat toimivat enemmän kuin hyvin!

Paistettua polentaa ja tomaattipapuja

Voit esivalmistella polenta myös edellisenä iltana mikäli haluat nopeuttaa varsinaista ruoan laittoa.

Polenta

  • 6 dl kasvis- tai kanalientä
  • 2 dl polentaryynejä
  • kourallinen basilikaa
  • 1/2 dl oliiviöljyä.

Kiehauta kasvisliemi. Lisää basilika ja polentaryynit ja sekoita tasaiseksi. Anna kiehua 8 minuuttia samalla sekoittaen. Kaada maissipuuro laakeaan vuokaan leivinpaperin päälle. Anna puuron jäähtyä, samalla se myös jähmettyy kiinteäksi.

Leikkaa jähmettyneestä polentasta haluamasi muotoisia kiekkoja. Sivele kiekot molemmin puolin oliiviöljyllä. Paista polentakiekkoja uunissa 225C n. 10 minuuttia, eli kunnes kiekot ovat hieman ruskistuneet.

Tomaattipavut

  • 2 dl kypsiä ruskeita papuja
  • 10 kyrsikkatomaattia halkaistuna
  • 3 valkosipulin kynttä silppuna
  • 1/2 dl vettä tai valkoviiniä
  • 1 pieni sipuli suikaloituna
  • 1 rkl kapriksia
  • 1 rkl oliiviöljyä.

Kuumenna oliiviöljy. Lisää sipuli ja pavut, sekoita kunnes sipuli pehmenee. Lisää tomaatit, valkosipuli ja kaprikset. Anna muhia pari minuuttia ja lisää lopuksi vesi/valkoviini.