Blogit 2.4.2015

Peruna-kanacurry

Peruna-kanacurry on Pohjois-Intialainen ruoka joka sopii hyvin lämmittävään koleaa kevättalven päivää. Ruoka on lähtöisin Intian Kashmirista…

…itse kuitenkin tutustuin siihen Malesiassa Melakan alueella, jossa Intialainen ruokakulttuuri elää ja voi hyvin, kiitos lukuisten Intiasta tulleide siirtolaisten. IRuoan voit tehdä hyvin myös lampaasta- tai halutessasi vaikka soijasuikaleista. Mikäli haluat currysi olevan tulisempaa- voit säätää chilin määrän omaan makuusi.

Pohjois-Intialainen Peruna-Kanacurry

  • 4 isohkoa kiinteää perunaa

Kuori perunat ja keitä niitä 10 minuuttia. Pilko perunat suupalan kokoisiksi.

  • 1 kokonainen broileri pilkottuna 10-12 osaan
  • 3 isoa sipulia silppuna
  • 4 valkosipulin kynttä murskattuna
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • 1 rkl tomaattipyrettä
  • 2 rkl silputtua inkivääriä
  • 1 punainen chili silppuna
  • 2 tl mustapippuria myllystä
  • 1 laakerinlehti
  • 3 tl garam masala-mausteseosta
  • 5-7 dl kanalientä
  • 3 rkl gheetä tai öljyä
  • 2 tl (ruoko)sokeria
  • suolaa.

Kuumenna iso paistinpannu tai wokkipannu. Lisää ghee/öljy sipuli, mustapippuri ja sokeri. Kuullota sipulimurskaa kunnes se pehmenee. Pienennä hieman lämpöä ja lisää valkosipuli, inkivääri ja garam masala. Pyörittele 1-2 minuuttia jotta mausteet ”heräävät”. Lisää tämän jälkeen tomaattipyre ja chili, sekoita.

Lisää nyt pannulle pilkottu broileri, perunalohkot, tomaattimurska, puolet kanaliemestä ja laakerinlehti. Sekoita kohtuullisen tasaiseksi. Kiehauta- alenna tämän jälkeen lämpöä niin, että pata juuri ja juuri poreile- tarkista suola ja lisää tarpeen mukaan. Hauduta n. 45 minuuttia, lisää kanalientä mikäli curry uhkaa kuivua.

Tarkista broilerin ja perunoiden kypsyys- broilerin lihan pitäisi juuri ja juuri irrota luista. Tarjoa curry yhdessä tuoreiden naan-leipien kanssa.

Kommentit (2)

Sailu, the receipe calls for 3 tea spoons of garam masala not tablespoons. In Finnish tl = tsp and rkl = tbsp. But I agree, 3 table spoons would be too much.

Its so nice to see Indian food being cooked by non-Indians. Its the garam masala which is the key to this curry. But it should be use in less quantity. 3 tbsps might be too overpowering.

Sailu, the receipe calls for 3 tea spoons of garam masala not tablespoons. In Finnish tl = tsp and rkl = tbsp. But I agree, 3 table spoons would be too much.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *