Paahtaja 2.5.2017

Peruna-linssicurry

Peruna-linssicurry on nopea ja herkullinen kasvisruoka arkeen. Linssit ja perunat voi kypsentää vaikka samassa kattilassa, näiden kypsyessä loput ruoasta valmistuu melkein itsestään.

peruna-linssicurry

Käytin itse curryssani lehtikaalia, syystä, että sitä sattui jääkaapistani löytymään. Autenttisempaan lopputulokseen pääset käyttämällä tuoretta pinaattia…toisaalta, paras puoli tällaisissa curreissa on niiden variointien mahdollisuudet. Ruoan pääraaka-aineena on peruna, linssit ja tomaattimurska. Loput raaka-aineista voit tarpeen vaatiessa soveltaa omien kaappien sisältö vastaavaksi.

Peruna-linssicurry

  • 4 isohkoa perunaa (kiinteää)
  • 1,5 dl vihreitä linssejä
  • vettä
  • 1 tl suolaa.

Kuori perunat ja lohko ne neljään osaan. Huuhtele linssit. Keitä perunoita ja linssejä suolalla maustetussa vedessä 15 minuuttia.

  • 300 g lehtikaalia tai pinaattia
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • 1 dl kookosmaitoa
  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl raastettua inkivääriä
  • tuoretta chiliä maun mukaan
  • 1/2 rkl jauhettua korianteria
  • 1 rkl garam masala mausteseosta
  • 1 tl vettä
  • 2 dl vettä
  • tilkka öljyä.

Kuullota sipulia ja pinaattia/lehtikaalta öljyssä niin että pinaatti/lehtikaali kutistuu. Lisää valkosipuli, inkivääri, garam masala ja jauhettu korianteri. Sekoittele kunnes mausteet alkavat tuoksumaan. Lisää tomaattimurska ja kiehauta. Lisää vesi ja kookosmaito ja kiehauta jälleen. Lisää lopuksi perunat ja linssit. Sekoita ja anna hautua viitisen minuuttia kannen alla.