Blogit 30.4.2015

Peruna-linssikakut

Kaikkien vappuruokien ei tarvitse olla rasvaisia ja epäterveellisiä. Nämä helpot, perunasta ja linsseistä valmistetut kakkuset toimivat lämpiminä aterian lisukkeena- tai jopa itsenäisenä kasvisruokana.

Voit kypsentää kakkuset leivinpaperilla vuoratuissa stanssivuoissa, tai isoissa muffinivuoissa. Periaatteessa hieman kasaan puristellun massan voisi paistaa pannulla myös kasvispihveiksikin. Itse en tätä ole kokeillut, mutta juttua kirjoittaessa tuli tämäkin vaihtoehto mieleen.

Peruna-linssikakut

  • 2 dl keltaisia linssejä
  • 4 dl vettä
  • suolaa.

Huuhtele linssit juoksevan veden alla. Keitä suolalla maustetussa vedessä 10 minuuttia. Anna linssien jäähtyä.

  • 500 g puikulaperunoita.

Keitä kuorimattomat perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Anna perunoiden hieman jäähtyä, kuori perunat sen jälkeen.

  • 2 valkosipulin kynttä puristettuna
  • 1 dl tuoretta korianteria  tai lehtipersiljaa – riippuen siitä millaisen kierteen kakkuihisi haluat
  • 2 rkl öljyä
  • 2 rkl ranskankermaa tai kookoskermaa
  • 1 kananmunan keltuainen (jos haluat ruoasta täysin vegaani-version, voit jättää tämän poiskin)
  • 1 tl valkopippuria
  • (2 rkl raastettua inkivääriä)
  • suolaa.

Pilko perunat noin sokeripalan kokoisiksi paloiksi. Laita palat kulhoon. Pyörittele paloja voimakkaasti niin, etttä niiden rakenne rikkoontuu reunoilta. Yhdistä kaikki ainekset ja sekoita.

Kypsennä kakut leivinpaperilla vuoratuissa stanssivuoissa, tai isoissa muffinivuoissa uunissa 225C/10-12 minuuttia.