Blogit 8.7.2013

Perunalla ja rucolalla täytetty calzone

Calzonen täytteiden valinnassa ei aina kannata takertua pelkkiin perinteisinä pidettyihin aineksiin. Peruna ja  kesäkurpitsa, vain mielikuvitus on rajan täytteitä valittaessa. Mikäli epäilet niiden sopivuutta perinteisenä pidettyyn italialaiseen herkkkuun, voin kertoa syöneeni vastikään Roomassa yhden elämäni parhoista pizzoista. Pienestä kivijalkaleipomosta ostetussa pizzassa oli täytteenä oli kesäkurpitsaa, perunaa ja mozzarellaa. Samat täytteet päätyivätkin kotiin päästyäni myös calzoneen.

Calzone

Pohja:

  • n. 4 dl durumvehnäjauhoa
  • 1/2 ps kuivahiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 dl vettä

Laita kaikki ainekset, paitsi jouhoista puolet yleiskoneen taikinakulhoon. Anna koneen vatkata taikinaa parin minuutin ajan. Siinä ajassa taikinaa muodostuu hyvä sitko joka vähentää varsinaisen käsin vaivaamisen aikaa. Lisää loput jauhot ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Pyörittele pallo jauhoissa ja anna kohota parin tunnin ajan pyyhkeellä peitetyssä kulhossa. Muotoile taikinasta haluamasi muotoinen lätty. Kohota peitettynä puolisen tuntia.

Täytteet:

  • n. 5cm kesäkurpitsaa ohueksi siivutettuna
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 2 valkosipulin kynttä puristettuna
  • 2 rkl rosmariiniä
  • 3 isohkoa uuden sadon perunaa siivutettuna.

Sekoita kaikki ainekset. Anna maustua parin tunnin ajan jääkaapissa.

  • 1 mozzarellapallo siivutettuna
  • kourallinen rucolaa
  • muutama kirsikkatomaatti halkaistuna.

Täytä pizzapohjasta puolet, varaa reunoilta kuitenkin kolmisen senttiä taittamista varten. Taita pohjan toinen puoli täytetyn osan päälle. Rulla reunat kiinni ja painele me tiiviiksi.

Paista uunin alatasolla 200C/25 min. Sivele pintaan lopuksi oliiviöljyä ja anna calzonen hieman jäähtyä. Mikäli alapuoli jäi kosteaksi, voit kääntää calzonen paistopuoli alaspäin ja kuivattaa alapuolen uunin jälkilämmössä muutaman minuutin ajan.