Paahtaja 24.11.2016

Pinaatti-fetapizza

Jos yksinkertainen on kaunista, on kyseinen fetalla ja pinaatilla täytetty pizza lähellä täydellisyyttä. Pizza saa lisää sävyä makuunsa tuoreesta basilikasta ja ripauksesta parmesaania…

pinaatti-fetapizza

…lopputulos hipoo täydellisyyttä. Tämä pizza onkin täydellistä purtavaa kaamoksen keskelle, jolloin virta on vähissä ja mieli huutaa hyvää syötävää.

Pinaatti-fetapizza

Pizzan täyte:

  • 150 g fetajuustoa
  • kourallinen tuoretta basilikaa
  • 2 rkl parmesaania raastettuna
  • 300 g tuoretta tai pakastettua pinaattia
  • 2 valkosipulin kynttä
  • ripaus mustapippuria
  • 2 rkl oliiviöljyä.

Kuumenna oliiviöljy. Lisää pinaatti, valkosipuli ja mustapippuri. Kypsennä muutama minuutti koko ajan kevyesti sekoittaen.

Pizzapohja (2 kpl)

  • 2 1/4 dl lämmintä vettä
  • 1/2 ps kuivahiivaa
  • 3 rkl öljyä
  • 3 dl durumvehnäjauhoa
  • 1,5 dl täysjyvävehnäjauhoa
  • 1 tl suolaa.

Lämmitä vesi n. 42-asteeseen. Sekoita joukkoon öljy, suola ja kuivahiiva. Lisää durumjauhot. Sekoita yleiskoneella voimakkaasti parin minuutin ajan. Lisää vehnäjauho ja vaivaa kimmoisaksi palloksi. Jauhota taikinapallo ja laita se kulhossa ja liinalla peitettynä uuniin 40C:lle kiertoilmalla. Anna taikinan nousta kaksinkertaiseksi.

Kaulitse taikinasta hyvin jauhotetulla pöydällä kaksi ohutta pizzapohjaa. Levitä toisen pohjan päälle pinaattitäyte ja murustele pinnalle feta. Paista uunissa pizzakiven päällä 275-300C/6-8 minuuttia (riippuen uunista). Kun pizza on valmis, ripottele päälle vielä raastettu parmesaani ja tuore basilika.