Paahtaja

Pinaatti-vuohenjuustopiirakka

16.11.2017 Teksti: Teijo Salonpää

Pinaatti-vuohenjuustopiirakka syntyy kätevästi valmiista voitaikinasta. Jos haluat, voit käyttää juustona jotain muutakin, esimerkiksi feta- tai sinihomejuusto toimii myös oikein hyvin.

pinaatti-vuohenjuustopiirakk

© Teijo Salonpää

Mikäli tarjoat piirakan lämpimänä, mutta haluat saada piirakan nopeasti valmiiksi, voita valmistaa täytteen etukäteen jääkaappiin vaikka edellisenä päivänä. Toisaalta, piirakka on herkullista myös kylmänäkin. Ja lämpimänä tämän syöminen edellyttää haarukkaa, kylmänä syöminen luonnistuu suoraan kädestä.

Pinaatti-vuohenjuustopiirakka

  • 300 g valmista lehtitaikinaa
  • 200 g pakastettua leikkopinaattia
  • 2 dl kermaa
  • 100 g vuohenjuustoa siivuina
  • 1 kananmuna
  • 1 shalottisipuli
  • 3 rkl silputtua lehtipersiljaa
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl valkopippuria
  • tilkka öljyä.

Kuullota silputtua shalottisipulia tilkassa öljyä, lisää sulatettu leikkopinaatti. Lisää suola ja pippuri ja paista hetken aikaa. Lisää kerma ja anna ahautua viitisen minuuttia. Anna pinaatti-sipulin jäähtyä ja sekoita se sitten yhdessä kerman, kanamunan, lehtipersiljan, suolan ja valkoppurin kanssa.

Levitä lehtitaikina leivinpaperin päälle. Nosta taikina pieneen piirakka yms. vuokaan. Kaada pinaattimuhennos taikinan päälle, levitä päälle siivut, ja nosta mahdollisesti ylijääneet taikinasiivut täytteen päälle. Sivele pinta kevysti öliiöljyllä. Paista 200C/30 min.