Paahtaja

Pinaattilasagne

28.12.2017 Teksti: Teijo Salonpää

Kaikki tietävät tämän ruoan, lasagne kun on moneen makuun taipuva ja herkullinen kerrospasta. Yleisin lasagnen tyypeistä lienee jauheliha-tomaattipohjainen versio, oma suosikkini puolestaan savulohi ja/tai pinaattilasagne.

pinaattilasane

Pinaattilasagne on kaikista lasagnen versioista sieltä helpoimmasta päästä. Poikkeuksena moniin muihin versioihin, ei pinaattilasagnessa ole kuin yksi kastike – tai paremminkin pinaattimuhennos jolla kerrokset täytetään. Päällimmäisin kerros, tai paremminkin kuorrute, on pelkkää kermakastiketta joka on höystetty parmesaania.

Pinaattilasagne

  • 250 g tuoretta tai pakastettua leikkopinaattia
  • 150g dl ranskankermaa
  • 2 dl maitoa
  • 3 rkl raastettua parmesaania
  • 1 rkl vehnäjauhoa
  • 1/2 punasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1/2 tl suolaa
  • nokare voita
  • lasagnelevyjä.

Sulata voi paistinpannussa. Kuullota silputtu punasipuli, puristettu valkosipuli ja pinaatti. Kun pinaatti on painunut kasaan, lisää vehnäjauho suola ja pippuri. Sekoittele pari minuuttia ja lisää ranskankerma ja maito. Anna kiehahtaa ja hauduta viitisen minuuttia.

Voitele n. 20*25 kokoinen uunivuoka. Lisää pohjalle kerros pinaattimuhennosta ja levitä päälle lasagnelevyt. Lisää jälleen kerros pinaattimuhennosta jonka peität levyillä. Pyri käyttää muhenoksesta kaikki pinaatti kolmeen ensimmäiseen kerrokseen niin, että viimeinen kastikerros eli kuorrute sisältää pelkkää kastiketta. Lisää viimeiseen kerrokseen myös parmesaani. Paista uunin keskitasolla 200C/30min. Jos kuorrute alkaa ruskistumaan liikaa, peitä lasagne foliolla.

Anna lasagnen jäähtyä kymmenisen minuuttia ennen tarjoilua.