Blogit 12.1.2014

Pistaasilohi

Uunilohi on suomalaisten sunnuntairuokien klassikoita – fileen päälle kevyesti mausteita, ehkä purkki smetanaa ja uuniin. Paistetaan ylikypsäksi ja syödään jollain tavalla valmistettujen perunoiden kanssa…helppohan se on, vieläpä ihan kelpo ruokaa jos tyylipistettä ei ole annoksella tarkoitus kalastella.

Tunnustan itse tekeväni uunilohta aina silloin kun ruuanlaitto ei jostain syystä huvita, tai ideat ovat hukassa. Jälkikasvukin on tyytyväinen kun pöydässä on kerrankin ihan tavallista ruokaa, sellaista jonka nimen kaveritkin tunnistavat. Tämäkään uunilohi ei poikkeusta sarjaan tee, takana oli inhottavasti vielä päällä oleva jetlagi viikon reissaamisesta – mikä ihana tekosyy vetää kerrankin viikonlopun ruuanlaitto helpolla. Jotain sentään modasin vanhaan klassikkoon, pistaaseja ja appelsiinia – smetana loistaa tarkoituksella poissa olollaan, lohen- ja pähkinöiden rasva takuulla pitävät kaloritasapainon muutenkin kunnossa.

Pistaasilohi

  • 600 g fileroitua lohta
  • 100 g kuorittuja pistaasipähknöitä
  • 1/2 appeelsiinin puristettu mehu
  • 1/3 puntti sitruunamelissaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 tl suolaa.

Leikkaa lohi neljään annospalaan. Murskaa pistaasipähkinät morttelissa, silppua sitruunamelissa ja sekoita kaikki appelsiinimehuun. Levitä tahna annospalojen päälle. Kypsennä 200C/25 minuuttia.

Tarjoa perunoiden tai pastan kanssa.